Rozmanitý svět postelových roštů: Klíčové rozdíly, které byste měli znát

Postelový rošt je zásadní součástí každé postele, která zajišťuje podporu a komfort během spánku. Na trhu existuje několik typů roštů, každý s vlastními výhodami a nevýhodami. Pojďme se podívat na základní typy roštů a jejich rozdíly, které vám pomůžou s rozhodováním při koupi toho správného roštu do vaší postele.

Cenově dostupné laťkové rošty 

Laťkové rošty jsou jednoduché a ekonomicky dostupné. Skládají se z řady dřevěných latí, které jsou umístěny ve stejných intervalech a spojeny popruhy. Laťkové rošty poskytují základní podporu a jsou vhodné pro taštičkové a pružinové matrace. Výhodou je jejich jednoduchost a nízká cena. Nevýhodou může být menší komfort a menší prodyšnosti v porovnání s jinými typy roštů.

Flexibilní lamelové rošty

Lamelové rošty jsou složené z několika lamel, které jsou zpravidla umístěny ve stejné vzdálenosti od sebe, ale mohou být rozmístěny i flexibilně. Lze s nimi pohybovat, takže si můžete nastavit, že uprostřed budete mít větší podporu lamel a naopak v oblasti chodidel menší. Jednoduše si počet lamel přizpůsobíte podle vašich potřeb. Výhodou lamelových roštů je, že poskytují lepší podporu a často i odvětrávání než laťkové rošty. Velký výběr lamelových roštů i v atypické velikosti najdete tady.

Polohovací rošty ocení zejména senioři

Polohovací rošty umožňují měnit polohu lůžka pro zvýšení komfortu během čtení, sledování televize nebo snižování symptomů zdravotních problémů, jako jsou refluxní potíže nebo otoky nohou. Většina polohovacích roštů je ovládána elektricky a nabízí různé úrovně nastavení. Nejčastěji lze elektrické rošty polohovat v oblasti hlavy, beder a nohou. Díky výklopu a změně polohy roštu pomůžete odvětrávání matrace, protože se v ní nebude držet vlhkost.
Ne všechny matrace jsou vhodné pro použití s polohovacími rošty. Je důležité zvolit matraci, která je dostatečně flexibilní, aby mohla být bez problémů nastavena do různých poloh bez poškození její struktury. Polohovací rošty i vhodné matrace pro tento typ najdete v tomto obchodě.

Rošty s regulací tuhosti

Některé rošty nabízí možnost regulace tuhosti, což umožňuje uživatelům přizpůsobit tuhost roštu podle svých preferencí. Tento mechanismus může zahrnovat nastavitelné lamely, které lze posouvat blíže k sobě nebo od sebe, aby se zvýšila nebo snížila tuhost roštu. Tato funkce se často nachází u lamelových a polohovacích roštů a může zlepšit komfort během spánku.

Rolovací rošty

Rolovací rošty jsou velmi podobné laťkovým roštům, ale jsou navrženy tak, aby byly snadno srolovatelné pro lepší skladování a přepravu. Jsou ideální pro přenosné postele nebo pro ty, kdo potřebují flexibilní řešení pro hosty.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang