Jak zkombinovat šperky s vaším lookem? Popusťte uzdu fantazii!

Šperky jsou víc než jen doplněk – odrážet totiž mohou váš styl i celou osobnost. Ať už se chystáte vyrazit na formální událost, nebo sháníte šperky na každý den, výběr správných náušnic, řetízků či prstýnků může pozvednout celý váš look. Slaďte šperky s outfitem! Zde je několik tipů, díky kterým bude výsledek více než skvostný.

Pokud si nevíte rady s tím, jak nosit šperky, které již doma máte, nebo si chcete pořídit nové, poradíme vám, na co je třeba si při jejich výběru i nošení dát pozor. Ať už je nosíte den co den, nebo spíše příležitostně, zaručeně chcete, aby vynikly přesně tak, jako si zaslouží. Na co se při jejich výběru a kombinování s různými outfity zaměřit?

Kam šperky vynosíte?

Prvním krokem při výběru dokonalých šperků je zvážení, k jaké příležitosti je nejčastěji vynosíte. Jde o formální událost, jakou je třeba svatba? Pro podobné slavnostní příležitosti volte elegantní a sofistikované šperky – takové jsou bezesporu perly, diamanty nebo další elegantní kovové šperky – mohou být i stříbrné nebo z ocele. Pro neformální prostředí klidně experimentujte s hravějšími a barevnějšími kousky. Může jít o mohutnější šperky s výraznou aplikací, široké náramky nebo nepřehlédnutelné náušnice.

Slaďte šperky stylově s outfitem

Šperky by měly váš outfit spíše doplňovat. Pokud tak oblékáte výrazný vzorovaný outfit, zvolte jednodušší šperky, které vzhled vyváží. Pokud je váš outfit minimalističtější, můžete přidat výrazný šperk, který váš look ozvláštní. Při volbě šperku záleží i na tom, zda oblékáte top s výstřihem do V, nebo hlubším výstřihem. Zatímco v prvním případě je dobré sáhnout po šperku, jež právě tvar V kopíruje, hlubšímu výstřihu bude slušet například populární choker nebo kratší náhrdelník. I míchání kovů je stylové a trendy. Vyžaduje ale opatrný přístup. Barevně odlišné šperky by měly ladit svým stylem. Aby celek nevypadal jako nevzhledná směsice šperků, kombinujte proto raději drobné a elegantní šperky v různých odstínech. Například jemné zlaté a stříbrné náhrdelníky, jež v sobě skrývají symboliku, jsou skvělým doplňkem každodenních outfitů. 

Na účesu i tónu pleti záleží

Věděli jste, že má právě účes vliv na to, jak se náušnice budou vyjímat? Pokud máte krátké vlasy nebo nosíte vlasy svázané do drdolu, mohou být výrazné náušnice středem pozornosti. Dlouhé, splývavé vlasy se dobře hodí k jemným náušnicím nebo kroužkům, které vykukují skrz prameny. I tón pleti může prozradit, jaké šperky budou nejlepší volbou právě pro vás. Pokud je tón vaší pleti studený, slušet vám bude stříbro nebo bílé či růžové zlato. Teplému odstínu pleti sluší žluté zlato. 

Bavte se

Ladění šperků s vašimi outfity může být kreativním procesem. Nebojte se proto experimentovat s různými kombinacemi a bavte se hledáním nových stylů. Nasaďte prsteny, které pomohou zvýraznit vaši vizitku v podobě upravených rukou nebo slaďte náušnice s barvou vašich očí. Fantazii se totiž meze nekladou a věřte, že v případě šperků tohle rčení platí hned dvojnásob. Nemusíte vždy zvolit ty nejdražší šperky – spousta parády dokáže nadělat i levnější šperk. Ať už tak sáhnete po oceli, perlách, nebo zlatě, věřte, že nejdůležitější je umět šperk správně nosit.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang