Svěží i v létě: Jak vybrat tu správnou pánskou vůni na horké dny

Léto je v plném proudu a s ním přichází i čas na lehké oblečení, osvěžující koktejly a… letní parfémy. Těžké orientální vůně, které jste hrdě nosili v zimě, nechte přes léto odpočinout v šuplíku a sáhněte po něčem svěžím a povzbuzujícím.

Vůně dokreslují atmosféru, tak své letošní léto zahalte do pohody

Při výběru letního parfému je důležité zohlednit několik faktorů. Zaměřte se na svěží a lehké vůně s citrusovými, vodními tóny nebo s podkresy bylin a zelených květin. Tyto pánské parfémy vás příjemně osvěží a podrží vás i v těch nejparnějších dnech. Vyhněte se těžkým orientálním parfémům, které by mohly v horku působit příliš agresivně.

Typy vůní na léto

  • Citrusové: Svěží a povzbuzující tóny bergamotu, citronu, pomeranče a mandarinky jsou ideální pro volný čas a na dovolenou.
  • Vodní: V horkých letních dnech oceníte chladivé a vzdušné vůně s tóny mořské vody, vodopádů a mořských řas.
  • Fougère: Fougèrové vůně připomínají čerstvě posečenou trávu a doslova na vás dýchnou vůni přírody. Mísí elegantní tóny levandule, rozmarýnu a geránie. Hodí se na formálnější příležitosti i ke každodennímu nošení.
  • Dřevité: Teplé a smyslné tóny santalového dřeva, vetiveru a cedrového dřeva jsou vhodné spíše pro večerní nošení, kdy už nepaří slunce a teplota klesne na nižší hodnotu.

Intenzita hraje zásadní roli

Letní parfém by měl mít spíše nižší intenzitu, abyste se v horku necítili zahlceni. Ideální volbou jsou toaletní vody nebo kolínské. Silnější parfémy si nechte raději na večerní akce a formálnější příležitosti, kde v místnosti proudí klimatizovaný vzduch. 

Navoňte se podle destinace

Při výběru parfému zohledněte i destinaci, kam jej chcete vynést. Na volný čas a dovolenou se hodí svěží citrusové nebo vodní vůně, naopak pro formálnější události zvolte elegantnější fougère parfém s dřevitými podtóny. Hrajte si s volbou vůní i podle statusu, který zastáváte na akci – těžší vůně přidají k charisma špetku vážnosti a sofistikovanosti.

Provoněné léto podle vašeho gusta

Nejdůležitější je, abyste se cítili sebevědomě a příjemně. Vyzkoušejte si v parfumerii různé typy vůní a nechte se unášet svěžími letními tóny. Vyberte si voňavku, která nejlépe podtrhne vaši osobnost a dodá vám sebevědomí.

Tipy na závěr:

  • Parfém nanášejte na pulzní body, které se nacházejí například na zápěstí, krku a za ušima. Na těchto místech se nejlépe rozvine a bude vás doprovázet klidně i celý den.
  • Vůně rozhodně nepatří na oblečení – mohla by jej znečistit či zničit. Aplikujte ji přímo na kůži a nikdy netřete.

Parfém skladujte na chladném a tmavém místě, kde není příliš vlhký vzduch. Vyhněte se koupelně a prostoru u oken.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang