Elegantní dámské boty – 4 tipů, jak je sladit s outfitem

Elegantní obuv může mít mnoho podob. Na následujících řádcích si tak povíme, jaké kousky zvolit a také to, jak jednotlivé elegantní modely obuvi kombinovat s různým oblečením a s módními doplňky. Čtěte a inspirujte se s námi!

Jaké modely elegantní obuvi budou letos trendy? 4 tipy

Nazouváky na platformě

Pokud si nejste jisté na klasických vysokých jehlách, vsaďte na nazouváky na platformě. Ta vám totiž zajistí vysokou míru stability v jakémkoli terénu. Nazouváky na platformě jsou ženám k mání v přírodní i v syntetické podobě. Záleží tedy na tom, co vám konkrétně vyhovuje. V posledních letech však vítězí na plné čáře nazouváky z přírodní kůže. A není se čemu divit. Kožená obuv je nejen elegantní, ale také pohodlná a v neposlední řadě ji i tzv. udržitelná. Udržitelný způsob života už propagují ty největší módní světové značky. Je tak z čeho vybírat. Mrkněte třeba zde: https://www.eobuv.cz/damske/nazouvaky-a-sandaly/nazouvaky/elegantni.html.

Nazouváky s dekorativními prvky  

V letošní sezóně pofrčí i nazouváky s dekorativními prvky. Ženy s oblibou ladí tyto modely obuvi i se svými stříbrnými nebo se zlatými šperky. Zvolit k nim pak můžete i dámskou kabelku s blyštivým řetízkem. V módě jsou také korálky nebo kožené ozdoby. Boty můžete kombinovat také s řetízkem na nohu. Vybrat si můžete z mnoha doplňků i kabelek, které budou s vašimi botami ladit.

Sandály na nízkém podpatku

Kvalitní sandály na nízkém podpatku by měly být především dobře odpružené, aby zvládly tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí. Volit můžete minimalistické kousky v černé nebo v bílé barvě. Ty pak skvěle zapadnou i do outfitů s  pestrobarevným oblečením nebo s oděvy se vzory a s motivy. Skvěle se pak hodí i do tzv. kapsulového šatníku.

Sandály na jehlách

Pokud se nebojíte výzev, vybírejte si k šatům a k sukním sandály na jehlových podpatcích. Opticky se prodlouží vaše postava a vy tak vynesete na světlo dokonalý model. O obuvi na vysokých podpatcích je zcela zásadní výběr správné velikosti. Jestliže nakupujete rády na e-shopech, řiďte se délkou stélky vašeho chodidla. Nejprve vyjměte vnitřní stélku jiné boty, která vám dobře padne. Dále ji změřte od špičky k patě za pomoci krejčovského metru. Naměřený výsledek na závěr porovnejte s velikostní tabulkou zvoleného výrobce. Různé světové značky mají totiž nuance v číslování. Správným měřením a následným porovnáváním se snáze vyhnete nežádoucím reklamacím. Kvalitní kousky na podpatcích najde např. i tady: https://www.eobuv.cz/geox.html.

S jakým oblečením a s jakými módními doplňky kombinovat elegantní boty?

Elegantně laděné nazouváky nebo sandály můžete nosit k celé řadě oblečení. K šatům a k sukním vsaďte na modely obuvi na platformě nebo na vysokých jehlách. In budou trapézové nebo plisované sukně. Zaměříme-li se na šaty, můžete letos volit ty s průstřihy nebo s krajkou. K obuvi na podpatcích pak vybírejte džíny nebo plátěné kalhoty se zúženou nohavicí. Díky praktickému zúžení vyniknou vaše boty v celé své kráse. Volit k nim můžete i kalhoty typu chino. Zapomínat bychom neměly ani na módní doplňky. K nazouvákům nebo sandálům zvolte kabelku a peněženku ve stejném barevném odstínu. Vhodné jsou i kousky, které mají stejnou strukturu. Jestliže si nevíte s výběrem peněženky rady, koukněte se i zde: 5 tipů, jak najít perfektní dámskou peněženku. Pak už budete mít určitě jasno. 

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang