Fenomén panenky Barbie: Co jste o ní nevěděli?

Dlouhovlasá, blond a s neuvěřitelně útlým pasem – tak si Barbie představuje asi naprostá většina lidí. Ovšem časy se mění a panenky Barbie již dávno nejsou symbolem nedosažitelného ideálu krásy, ale naopak jsou synonymem toho, že když si jdete za svým snem, může se vám splnit. Co vše jste o těchto nejslavnějších panenkách na světě nevěděli?

Kdo ze slavných žen má svou Barbie?

Věděli jste, že spousta slavných žen má své vlastní panenky Barbie? Tím nemyslíme to, že je mají doma a hrají si s nimi, ale že posloužily jako předloha. Své vlastní panenky tak mají například J. K. Rowling, Frida Kahlo, Ester Ledecká, Amelie Earhart či Gabby Douglas. V roce 2022 byla k 70. výročí vlády královny Alžběty II. dokonce uvedena na trh také panenka představující tuto britskou panovnici.

Barbie je již šedesátnice

Přestože Barbie bude navždy vypadat mladě a krásně, v roce 2019 oslavila již své šedesáté narozeniny. Za dobu své existence si vydobyla své zasloužené místo na výsluní a jedná se o nejznámější a nejprodávanější panenku na světě. Proto není divu, že existuje řada doplňků, které si můžete pořídit – koně, domy, autíčka, kočárek pro panenky a řada dalších.

Vlastní sociální sítě i filmy

Na Barbie ale nenarazíte pouze v hračkářstvích, ale také na sociálních sítích. Má profil na Facebooku, Instagramu, Twitteru, a dokonce má i svůj vlastní YouTube kanál. Děti i dospělí ji tak mohou sledovat na téměř všech platformách. Mimoto vznikla řada filmů s panenkou Barbie, ale tím nejznámějším je jednoznačně snímek Barbie, který letos v létě vtrhl do kin.

Hráli jste si v dětství s panenkami Barbie? Zajímali jste se někdy o jejich historii a sledujete, kolik slavných žen již posloužilo jako předloha? Fenomén těchto panenek je vskutku fascinující a v současné době se snaží výrobce Barbie využívat jejich existenci na maximum a inspirovat děti k tomu, že nic není nemožné.

Zdroj obrázku: sweetlaniko – stock.adobe.com

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang