Last minute dovolená v Egyptě: Exotická dobrodružství za skvělé ceny

Je-li nějaká země, ve které si můžete užít slunečnou dovolenou celoročně, je to bezpochyby Egypt. Od podzimu do jara vás tu sluníčko příjemně prohřeje a v létě si zde dovolenou vychutnají ti největší milovníci tepla. Krásné pláže a čisté moře jsou samozřejmostí. Třešničkou na dortu je pak více než atraktivní cena.

A může to být cena i nižší, než kolik by vás stál týden doma. Zvlášť, pokud nemáte problém zabalit se během pár dnů. Last minute dovolená v Egyptě totiž bývá úplně nejvýhodnější a vy si můžete užít pobyt u moře i do 15 000 Kč pro 2. Stačí jen denně sledovat aktuální slevy na pobyty cestovních kanceláří a mít šéfa, který vám dá ze dne na den dovolenou.

Proč si vybrat Egypt?

Egypt je považován za kolébku civilizace. Je to fascinující země s bohatou historií, úchvatnou kulturou a dechberoucími plážemi. A také se zaručeně krásným počasím. Najdete zde několik větších letovisek, které uspokojí ty nejrůznější typy cestovatelů.

Hurghada

Když se řekne Egypt, spousta z nás si vybaví jako první právě letovisko Hurghada. A není se čemu divit. Právě tady se nachází nejvíce pláží s pozvolným vstupem do moře. Tohle místo je tedy dokonalé především pro rodiny s dětmi. Navíc je zde i spousta hotelů s aquaparky, na plážích jsou k dispozici vodní atrakce a hotely jsou od místního letiště vzdálené jen kousek.

Marsa Alam

Tuto egyptskou lokalitu si zamilují všichni milovníci podmořského světa. Marsa Alam má totiž ty nejlepší podmínky pro potápění v celém Egyptě. Protože je toto letovisko nejjižněji položené, je skvělou volbou pro dovolenou v zimních měsících.

Sharm El Sheikh

Na jižním cípu Sinajského poloostrova najdete luxusní letovisko Sharm El Sheikh. I tady si užijete dokonalé potápění mezi impozantními korálovými útesy. Kromě toho vás tu čeká i rušný noční život a zábava.

Marsa Matruh

Chcete-li si na dovolené užívat především pláže, nic než pláže a jenom pláže, pak zamiřte do Marsa Matruh. Narozdíl od ostatních egyptských letovisek neomývá břehy této lokality Rudé moře, ale Středozemní. A hraje všemi odstíny tyrkysové. Českým turistům se tato část Egypta představila teprve před pár lety a velice rychle si získala své příznivce. Není se čemu divit, za nejkratší dobu letu se dostanete na místo jako v Karibiku.

Ain Sokhna

V roce 2023 se nám otevřelo také letovisko Ain Sokhna. I tady si můžete pochopitelně lenošit na pláži a užívat si slunce. Avšak především je toto místo skvělým výchozím bodem pro výlety za památkami. Je to odtud jen kousek k pyramidám v Gíze i do Káhiry. Stejně jako Marsa Matruh má Ain Sokhna výhodu v podobě krátké doby letu, dostanete se sem již za 4 hodiny.

Safaga

Jde vám na dovolené hlavně o klid a mír? Pak volte letovisko Safaga. Divoký noční život zde nečekejte, stejně jako boj o lehátka na pláži. Naopak si tu vychutnáte ničím nerušenou dovolenou.

Makadi Bay

I v Egyptě si můžete dopřát prvotřídní romantiku. Vydejte se za ní do letoviska Makadi Bay. Čeká vás tady klid a úchvatné výhledy na Rudé moře. Navíc, zatoužíte-li po nočním životě, dostanete se za zhruba 30 minut jízdy taxíkem do rušné Hurghady. 

Nuže, které místo v Egyptě si zvolíte? Hlídejte si last minute nabídky cestovek a můžete se za pár tisíc podívat postupně klidně do všech.

Zdroj obrázku: New Africa / stock.adobe.com

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang