Objevte kvalitu pneumatik od japonské značky Bridgestone

Objevte výhody pneumatik tradiční japonské značky Bridgestone, který píše svou historii již od roku 1931. Pneumatiky Bridgestone jsou synonymem pro kvalitní a bezpečnou jízdu a dlouhý kilometrový nájezd. Více o benefitech pneu Bridgestone se dozvíte v následujícím článku. 

Historie a současnost Bridgestone

Bridgestone Corporation je nadnárodní koncern se sídlem v japonském Tokiu, která se specializuje na výrobu a prodej pneumatik a řady dalších pryžových výrobků. Společnost byla založena v roce 1931 jako Bridgestone Tire Co., Ltd.

Zpočátku továrna Bridgestone vyráběla duše do pneumatik, ale brzy se rozšířila také na výrobu pneumatik. V průběhu let firma Bridgestone rostla a rozšiřovala své aktivity a vytvořila celosvětovou síť dceřiných společností a výrobních závodů.

V osmdesátých a devadesátých letech se Bridgestone výrazně prosadil na mezinárodních trzích a koupil několik menších konkurentů v Evropě a Americe. Dnes je Bridgestone jedním z největších výrobců pneu na světě. 

Bridgestone se dlouhodobě angažuje v motoristickém sportu, včetně Formule 1. V letech 1997 až 2010 byl Bridgestone výhradním dodavatelem pneumatik pro všechny týmy, které se účastnily mistrovství světa F1. Během této doby využil toho Bridgestone využil k vývoji a testování nových technologií, které se následně aplikovaly i do sériových pneu.

Bridgestone má silné zastoupení jak na trhu s pneumatikami pro první výbavu, tak na trhu s náhradními pneumatikami. Pneu Bridgestone se používají nejen u osobních vozů a SUV, ale také u nákladních automobilů, motocyklů a letadel

Bridgestone má globální síť dceřiných společností a působí dnes ve více než 150 zemích světa. Letní i zimní pneumatiky Bridgestone se často objevují také v nezávislých testech, kde patří mezi nejlepší. V následující části si ukážeme nejoblíbenější dezény Bridgestone současnosti.

Letní pneu Bridgestone Turanza T005: Spolehlivé a odolné

Oblíbené letní pneumatiky Bridgestone Turanza 005 jsou bestsellerem značky Bridgestone pro letní sezónu. Populární jsou nejen díky široké nabídce velikostí pro disky průměru od 14″ do 21″, ale také díky vysokému kilometrovému nájezdu a výborným vlastnostem na mokrém i suchém povrchu. Koupíte je nejen v oblíbených velikostech 195/55 R16, 205/50 R17 a 245/40 R19.

Pneumatiky vynikají především v jízdě na mokrém povrchu, kde dokonce patří mezi nejlepší pneumatiky na trhu. Velké množství příčných lamel se v kombinaci se širokými obvodovými drážkami postará o efektivní odvod vody. Nejen že jste díky tomu chráněni před vznikem aquaplaningu, ale navíc dokážete vůz včas zastavit.

Bridgestone Turanza T001: Léty prověřené letní pneu pro optimální kontakt s vozovkou

Letní pneu Bridgestone Turanza T001 byly poprvé představeny již v roce 2012, ale stále mají co nabídnout i dnes. Pneumatiky jsou díky mnoha velikostem vhodné téměř pro všechny vozy od kompaktních až po větší prémiové automobily. Velká nabídka rozměrů pro disky od 15″ do 19″ znamená, že si vybere opravdu každý. V nabídce jsou oblíbené velikosti 195/60 R16, 225/45 R17 a 225/45 R19.

O efektivní odvod vody se postarají tři široké drážky a díky nové směsi s vysokým obsahem siliky nabízí pneumatiky Turanza T001 dokonalou ovladatelnost za každého počasí. Tuhé ramenní bloky se zase postarají o dokonalý kontakt pneumatiky s vozovkou i ve vysokých rychlostech.

Bridgestone Potenza S001: Sportovní obutí pro rychlou jízdu

Sportovně laděné letní pneumatiky Bridgestone Potenza S001 mají svižnou jízdu v DNA. Asymetrické prořezání a pružná konstrukce přinášejí skvělou přilnavost na rozpáleném asfaltu i mokré vozovce v dešti.

Pneumatiky mají pozoruhodnou odezvu řízení a přesnost ovládání. Užijte si vzrušující pocit z rychlé jízdy. Díky středovému obvodovému žebru dávají pneumatiky vozu dokonalou stabilitu i v těch nejvyšších rychlostech.

Vzhledem k velikostem pro disky od 15 do 20 palců si může tyto prémiové pneumatiky vychutnat opravdu každý majitel sportovně laděného automobilu. Mezi nejoblíbenější varianty však patří např. 205/55 R16, 225/45 R17 a 255/35 R19.

Bridgestone Blizzak LM-005: Ledová královna z gumy

Bridgestone Blizzak LM-005 jsou zimní gumy pro vozy napříč kategoriemi, které si hravě poradí nejen se sněhem, ale také se zmrzlou vozovkou. Vyrábí se v rozměrech pro disky od 14″ do 22″. Nejčastěji se však prodávají ve velikostech 195/65 R15, 235/65 R17 a 235/50 R19.

Tento prémiový směrový dezén je ideální řešení pro náročné řidiče hledající maximální bezpečnost a jízdní komfort. Díky zvýšenému obsahu siliky ve směsi pneu vás nemohou zaskočit silné deště ani hluboký sníh. Pneumatiky prostě drží stopu za každého počasí. O ochranu proti vzniku aquaplaningu se pak postarají široké kanálky. Efektivní záběr na ledu si vezmou na starost 2D lamely rozmístěné po celém dezénu.

O krátkou brzdnou dráhu se postará směrový dezén s 3D lamelami. Dezén tak dokáže okamžitě reagovat na náhlé změny rychlosti. Pneumatiky Bridgestone Blizzak LM-005 jsou jednoduše spolehlivou volbou pro řidiče v oblastech s drsnými zimními podmínkami.

Kam zajít pro pneumatiky Bridgestone?

Pneumatiky Bridgestone pořídíte nejen u pneuservisů, autoservisů, ale také u dalších online prodejců pneu. Kupte si je třeba v internetovém obchodě Pneuboss.cz. Zde kromě osobních pneumatik najdete i velký výběr dodávkových a nákladních pneu různých značek, včetně doplňků, jako jsou hustilky pneumatik.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang