Druhy úvěrů a financování od ESSOX

Zájemci o půjčení peněz si dnes mohou vybrat ze široké nabídky financování auta, krátkodobých půjček online, financování bydlení, mohou si vybrat různé poskytovatele druhů úvěrů – nebankovní půjčky nebo půjčky od bankovních domů. Jaké druhy úvěrů poskytuje společnost ESSOX, s.r.o.?

Druhy úvěrů a financování

Na trhu půjček je k dispozici několik druhů úvěrů a zájemci o financování mají z čeho vybírat. Každý člověk, který si chce půjčit peníze, se nachází v jiné životní situaci a nejspíše sáhne po jiné půjčce online než jeho soused. I proto je příjemné, že je na trhu několik kategorií financování. Klienti se mohou setkat s financováním aut, s půjčkami na ruku (hotovostními půjčkami), s půjčkami pro dlužníky, půjčkami na směnku, také lze sehnat telefon na splátky pro dlužníky apod.

Další členění půjček online je podle poskytovatele půjčení peněz. K výběru jsou nebankovní půjčky a půjčky od bank. Podle délky splatnosti se půjčky online rozdělují na krátkodobé půjčky, střednědobé půjčky a dlouhodobé půjčky, což jsou nejčastěji hypotéky a financování bydlení. ESSOX půjčka na ruku patří do dlouhodobých půjček online.

V případě, že by chtěl klient předčasně splatit půjčku, zrušit bankovní účet a odejít od konkrétní banky, je potřeba postupovat řádně a přečíst si, za jakých podmínek je to možné. Za předčasné splacení půjček se někdy platí poplatek. U zakládání bankovních účtů nemusí klient chodit do pobočky banky, stačí sjednat vše online. U zrušení účtu České spořitelny je například možná vzájemná dohoda. Zrušení účtu České spořitelny znamená vyrovnat všechny dluhy klienty. Žádosti o zrušení služeb je často k dispozici online formou a klient čeká na vyjádření poskytovatele.

Rozdíl mezi kreditní a debetní kartou

Možná jste se setkali s tím, že lidé neví, jaký je rozdíl mezi kreditní a debetní kartou. Běžně se používá výraz kreditní karta pro jakoukoliv platební kartu. Zásadní rozdíl mezi oběma kartami skutečně je, není proto vhodné nazývat všechny platební karty kreditkou. Kreditní karta umožňuje čerpat finance banky do výše předem sjednaného limitu. Kreditní karta je druh úvěru, který poskytuje banka klientovi. Klient tedy využívá finance banky a ty následně splatí. V nabídce produktů ESSOX jsou i kreditní karty. Pro výběr vhodného produktu se vyplatí použít ESSOX kalkulačku.

Debetní karta je platební karta k bankovnímu účtu klienta. Klient využívá své vlastní peníze, které jsou reálně na bankovním účtu. Debetní karta je vydávána zdarma k bankovním účtům, někteří poskytovatelé financování umožňují sjednat si kartu navíc (například pro člena rodiny). Platební karta bez účtu je více anonymní než obě dvě zmíněné karty.

Předplacená karta, které se také říká platební karta bez účtu, se neváže na žádný konkrétní bankovní účet, není vedená na žádné jméno. Předplacená karta umožňuje platby v obchodech i výběry z bankomatů. Na první pohled je platební karta bez účtu dost podobná debetní kartě či kreditce, nikde však není uvedené jméno majitele karty.

Společnost ESSOX, s.r.o.

Vznik společnosti ESSOX, s.r.o. se datuje do roku 1993. ESSOX, s.r.o. poskytovala leasing a spotřebitelské financování. Přesně za 10 let od vzniku došlo ke vstupu do finanční skupiny Komerční banky a Société Générale. Společnost ESSOX je aktuálně jedním z nejvýznamnějších poskytovatelů nebankovních finančních služeb v ČR.

ESSOX kalkulačka nabídne zájemcům mnoho produktů financování a aplikací. Produkty společnosti jsou:

  • Nákup na splátky
  • Hotovostní ESSOX půjčka
  • Kreditní karty
  • Financování aut
  • Financování strojů a technologií
  • Rozložená platba
  • Značkové financování
  • Financování zelených technologií

Nabízené aplikace jsou peněženka Google, aplikace Carolina a zabezpečení internetových plateb. Aplikace Carolina se postará o klientův vůz, prověří jeho historii, eviduje náklady, servis, spotřebu pohonných hmot a umožňuje ukládat důležité dokumenty, faktury apod. Peněženka Google je mobilní platební aplikace pro telefony s operačním systémem Android.

ESSOX kontakt

Zájemci o služby a produkty se mohou obrátit na ESSOX kontakt. Zákaznický servis je na telefonu +420 389 010 422. K dispozici je také e-mailový kontakt nebo online formulář na webových stránkách společnosti ESSOX, s.r.o. Provozní doba, kompletní ESSOX kontakty i pro blokace odcizených karet, řešení stížností, sekce častých dotazů nebo nabídka volných míst jsou také k dohledání na webu společnosti.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang