Nejoblíbenější značky slunečních brýlí: Ray-Ban, Polaroid nebo Oakley?

Sluneční brýle nejsou jen stylovým doplňkem, ale také důležitou ochranou pro vaše oči. V dnešním článku se zaměříme na tři nejoblíbenější značky slunečních brýlí – Ray-Ban, Polaroid a Oakley. Tyto značky nabízí široký výběr brýlí, které splňují nejrůznější potřeby. Pojďte se s námi podívat, kde se tu značky vzaly a co vám mohou nyní nabídnout.

Ray-Ban: zaručená kvalita po mnoho let

Historie značky Ray-Ban

Ray-Ban je jednou z nejstarších a nejpopulárnějších značek slunečních brýlí, která byla založena v roce 1937. Značka se proslavila hlavně díky klasickému modelu slunečních brýlí Aviator, který byl původně navržen pro piloty amerického letectva.

Charakteristika brýlí

Ray-Ban nabízí širokou škálu slunečních brýlí s různými tvary, barvami, materiály a filtry. Mezi nejoblíbenější modely patří:

  • Aviator, 
  • Wayfarer, 
  • Clubmaster,
  • nebo Round. 

Ray-Ban brýle se vyznačují kvalitními materiály obrouček jako je acetát nebo kov a vysokou odolností proti poškrábání. Dále nabízí 100% ochranu proti UV záření a široký výběr polarizovaných skel.

Polaroid: cenově dostupné a inovativní sluneční brýle

Historie značky Polaroid

Polaroid byl založen v roce 1937 Edwinem H. Landem, který vynalezl první polarizační materiál pro brýle. Od té doby se značka stala známou pro své cenově dostupné a inovativní sluneční brýle.

Charakteristika brýlí

Polaroid se zaměřuje především na polarizační skla, která eliminují odrazy a zlepšují viditelnost za slunečného počasí. Sluneční brýle Polaroid se vyrábějí z lehkých materiálů, jako je plast nebo kov, a nabízejí různé tvary a barvy pro každý vkus. Polaroid brýle také nabízejí 100% ochranu proti UV záření, což je důležité pro ochranu očí.

Oakley: prémiové sportovní brýle pro náročné

Historie značky

Oakley byl založen v roce 1975 Jimem Jannardem v Kalifornii a původně se zaměřoval na výrobu sportovního vybavení. Značka se postupně stala jedním z lídrů na trhu sportovních slunečních brýlí a dnes je známá po celém světě.

Charakteristika brýlí

Oakley se specializuje na sportovní a outdoorové sluneční brýle, které splňují náročné požadavky na kvalitu, odolnost a funkčnost. Brýle Oakley nabízí různé technologie, jako je PRIZM, která zlepšuje kontrast a barevné vnímání. Další technologií je HDO (High Definition Optics) pro věrnější a ostřejší zobrazení. Materiály použité při výrobě brýlí zahrnují lehký a odolný plast. Mezi nejznámější modely patří 

  • Flak 2.0, 
  • Radar EV Path,
  • Jawbreaker.

Pokud hledáte sluneční brýle, které by nejvíce vyhovovaly vašim zrakovým potřebám a módnímu stylu, nyní je ten pravý čas si vybrat z těchto renomovaných značek. Navštivte e-shop Kontaktní Čočky Levně od Aleše Žejdla (https://www.kontaktnicockylevne.cz/) a prozkoumejte jejich široký výběr i mnoha dalších značek. Najdete zde brýle pro každého, ať už hledáte klasický design nebo sportovní modely pro náročné aktivity.

Zdroj fotek: Freepik.com

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang