4 nezbytnosti každého studenta vysoké školy

Vysoká škola není žádná procházka růžovým sadem. I premiantům středních dá hlavně v začátcích pěkně zabrat. Nechcete se nechat porazit hned v prvním kole? Pak nepodceňte přípravu. Přečtěte si, co vám kromě pevných nervů a hlavy plné znalostí start usnadní. 

1, Notebook

Notebook je dnes naprostou nezbytností každého studenta vysoké. Jestliže máte pocit, že si budete stíhat psát poznámky z přednášek pěkně postaru – pomocí tužky a papíru – jste na velkém omylu. Kdyby se pořádaly soutěže v rychlosti prezentování, vysokoškolští profesoři by se pravidelně umísťovali na prvních příčkách. Pokud tedy k počítači přidáte ještě schopnost psaní všemi deseti, vězte, že vám to vysokoškolský život značně ulehčí.

2, Špunty do uší

Už si plánujete, jak se budete pravidelně učit v knihovnách nebo v klidu na koleji? Podaří-li se vám tyto představy realizovat alespoň první měsíc, budete za borce. Většina studentů se ale nestihne ani rozkoukat a už je semele vysokoškolský kolotoč povinností. Než se nadějete, budete dohánět učení patnáct minut před zkouškou na rušné chodbě. Špunty do uší, nebo alespoň uzavřená sluchátka vám tak nejednou zachrání krk. 

3, Čtečka

Papírových studijních materiálů ubývá a vysokoškolský svět začíná ovládat digitál. I bez elektronických skript strávíte před obrazovkou notebooku více času, než je zdrávo. Dopřejte proto svým očím oddech. Čtečka podporující formát PDF se může stát vaším druhým nejlepším přítelem. Samozřejmě hned po vychlazeném pivku nebo sklence vína. 

4, Hospoda/bar

Hodiny studia si chtě nechtě budou vybírat svou daň. Nejeden student už ale přišel na to, že nejsnazší způsob, jak se s tlakem a stresem poprat, je být ve společnosti lidí, kteří jsou na tom úplně stejně. Ať už rádi holdujete alkoholu, nebo jste zapřisáhlí abstinenti, mít podnik, kam se po náročném dni zašijete s bandou kamarádů a zdrbnete profesory, je k nezaplacení.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang