Od svatby ve stodole po svatbu v přírodě – tipy a rady kde uspořádat svatbu

I když téměř každý aspekt svatby je volitelný, od typu oblečení, přes množství květin až po zřeknutí se svatebního dortu, je tu jedna věc, kterou nemůžete přeskočit – výběr vhodného místa konání. Koneckonců, musíte mít místo, kde se budete vy i vaši přátelé a rodina cítit dobře, i když plánujete jen mikrosvatbu o 5 lidech. Najít ideální místo však není snadné. Existuje tolik možností, ze kterých si můžete vybrat! Poradíme vám, jak najít vaše vysněné místo.

Vyberte si místo, které odpovídá vaší vizi

Může se to zdát samozřejmé, ale začněte tím, že budete hledat místa, která odpovídají svatbě vašich snů. Pokud plánujete moderní svatbu, podívejte se například do galerií, hezkých restaurací nebo dokonce do zrekonstruovaných skladových prostorů. Na druhou stranu, pokud je vaším snem svatba venku, budete se muset podívat po místech obsahujících více přírodních prvků. Vyzkoušejte třeba venkovní prostory, jako jsou parky, dvorky nebo ranče. Další možností je vyjít z vaší komfortní zóny a vsadit na svatbu v přírodě. Výběr místa zapadajícího do vámi stanoveného tématu, vám umožní cítit se na svatbě mnohem lépe, přičemž budete také více propojení se samotným prostorem.

Svatba nejen pro prince a princezny

Oblíbeným svatebním místem nejen v České republice jsou zámky. Svatba na zámku má nespočet výhod. I proto den ode dne přibývá párů, které nechtějí konvenční obřady a rozhodly se oslavit svůj svazek skutečně originálně. A proč by ne! Kdo by nesnil o tom, že oslaví svůj velký den na zámku, který vypráví příběh? Zámky jsou situovány v přirozeně jedinečném prostředí a nejlepší na tom je, že je lze co nejvíce personalizovat, aby odpovídaly vašemu vkusu.

Zde to ale nekončí. Personalizace může být skutečně různá a naprosto jedinečná. Představovali jste si například někdy, jaké by to bylo prožít svůj velký den v jiné době, jako je například středověk? Pokud vás přitahují fantasy příběhy, které mají hlavní hrdiny, draky, prince a stvoření z jiného světa, jsme si jistí, že své svatbě rádi dáte kouzlo tím, že svůj svatební den uspořádáte na středověkém hradu! Díky zajímavé výzdobě a atmosféře budou mít vaši hosté pocit, jako by se zastavil čas, zatímco vy budete slavit svůj velký den mezi svícny, středověkými podstavci a dalšími prvky středověku.

Zámky obvykle poskytují upravené venkovní prostory, jako jsou zahrady a terasy, ale také vnitřní místnosti, takže si můžete vybrat, jak a kde svatbu oslavíte. Obecně platí, že obřad nebo koktejlová párty se koná venku a jídlo nebo večeře jsou ve vnitřních prostorách. To je velká výhoda, protože vám to umožňuje nabídnout svým hostům různá prostředí, ale zároveň máte plán B pro případ, že by pršelo.

Vyzkoušejte neobvyklá místa

Hrady a zámky jsou možná volbou číslo jedna, avšak mnohé páry touží spíše po tradičnější svatbě. Pokud milujete české zvyky a cítíte se lépe v méně formálním prostředí, perfektním řešením je svatba ve stodole. Novodobé stodoly jsou často nádherně zrekonstruovány a nabízí romantickou a pravou českou atmosféru, ve které se bude pohodlně cítit naprosto každý. Stodola ale není jediné řešení – vyzkoušet totiž můžete i netradiční, ale za to velmi romantická místa, jako jsou například staré mlýny, skanzeny nebo dokonce muzea. Nebojte se přemýšlet nekonvenčně a připravte vaší rodině a přátelům zážitek, na který nezapomenou.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang