Zelenina v asijském stylu – raw strava
| 6.11.2013 | Saláty | Zelenina v asijském stylu
místní potraviny, paprika, fazolky, houby, semínka
- zelené fazolky
- žlutou papriku
- mrkev
- cuketu
- sezamové semínko
- sušené houby
- sojovou omáčku Tamari
- stroužek česneku
- citronovou šťávu
- olivový olej
- agávový sirup
- Všechnu zeleninu jsem nakrájela a dala do uzavíratelné krabičky.
- Sušené houby jsem nechala ve vodě nabobtnat a pak je přidala k zelenině.
- Dál jsem smíchala sojovou omáčku, nastrouhaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej a agávový sirup.
- Pak jsem tím celou zeleninu zalila, posypala sezamovým semínkem, zavřela krabičku a dobře protřepala.
- Tuhle směs můžete marinovat jen půl hodiny, ale já jsem ji nechala přes noc. Mám totiž problém se syrovými houbami. V mnoha raw receptech se používají, ale je mi to jaksi proti srsti, tak jsem čas protáhla. Nicméně zelenina byla měkčí, ale stále křupavá, a opravdu výborná.
- Je to výborné jídlo, které se dá připravit i dopředu a nemusíte se zdržovat další den.