Závitky á la Hela – nejlepší recept

Rýžové nudle natrháme a dáme do vařící vody. Mírně je povaříme a slijeme. Zatím si připravíme rohlíky tak, že je pokrájíme na menší kousky, dáme do vlažné vody a po nasáknutí je jemně vymačkáme. Potom smícháme pokrájenou cibuli, maso, nudle, rohlíky, vejce, hořčici a zbytek ingrediencí. Všechno důkladně promícháme.

Rýžový papír vložíme opatrně do horké vody tak, aby se nezlomil, a necháme ho změknout. Potom ho dáme na čistou pracovní desku a důkladně na něj rozložíme masovou směs. Potom ji do rýžového papíru zabalíme. Takto připravený závitek by měl měřit zhruba 8 cm.

Závitky smažíme na předem předehřáté pánvičce po všech stranách dozlatova (obal musí být křupavý). Při smažení hlavně musíme dbát na rozestupy mezi závitky, jinak by se mohly slepit. Jako přílohu můžeme k této dobrotě použít vařené či smažené brambory nebo rýži.

Suroviny

1 balíček tenkých rýžových nudlí, 2 rohlíky, 1 kg mletého vepřového masa, 1 větší cibule, rýžový papír, 2 vejce, špetka soli a pepře, 1/2 lžičky kari, sójová omáčka, drcený kmín, 1 lžíce plnotučné hořčice