Voňavé šunkofleky – nejlepší recept

Do vroucí vody vsypeme těstoviny, promícháme je, aby se neslepily a nepřichytily ke dnu, a uvaříme. Poté je dáme do pekáčku a trošičku prolijeme proti slepování olejem a promícháme. Uzené maso uvaříme doměkka (vývar můžete poté použít jako základ na uzený boršč). Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáčku k těstovinám a okořeníme lžičkou bazalky, oregana a sušeného česneku. Ochutnáme a podle chuti dosolíme a opepříme.

V mléce prošleháme 3 vejce a rovnoměrně rozlijeme na těstoviny s masem. Všechno naposledy dobře promícháme. Zapečeme asi 15-20 minut v troubě. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

Suroviny

1 sáček těstovin fleků, 300g uzeného masa, 3 vejce, 150ml mléka, olej na vymaštění formy, sůl, pepř, oregano, bazalka, granulovaný česnek