Valašská kyselice – nejlepší recept

Žebra zalijeme 1 l vody, přidáme bobokový list, nové koření a vaříme 20 minut. Zelí dáme do hrnce, přidáme kmín, 200 ml vody a dáme vařit na 15 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Maso obrané z žeber nakrájíme na kousky a přidáme s vývarem a bramborami k zelí.

Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do polévky a povaříme. Vejce nakrájíme do polévky.

Suroviny

400 g uzených žeber, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 sklenice zelí ve sladkokyselém nálevu, 200 g smetany, špetka kmínu a soli, 3 větší brambory, 3 vejce natvrdo, 3 lžíce hladké mouky