Vaječné karbanátky – nejlepší recept

V osolené vodě (díky soli skořápky nepraskají) uvaříme 4 vejce natvrdo. Po uvaření necháme ve studené vodě dokonale vychladnout. Studená vejce zbavíme skořápek a nakrájíme pomocí kráječe na kostičky. Sýr nastrouháme na struhadle. Rajče nakrájíme na malé kostičky. Všechny tyto ingredience smícháme v misce, přidáme hladkou mouku, plnotučnou hořčici a jedno syrové vejce. Vše dobře promícháme a směs ochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Navlhčenýma rukama tvarujeme malé karbanátky, které pak hned obalujeme ve strouhance. Smažíme je v rozehřátém oleji dozlatova. Podáváme s jarním salátem a tatarkou.

Suroviny

5 vajec, 200g tvrdého sýra (gouda), 1 rajče, 2 lžičky hořčice, špetka soli a pepře, 1 lžíce hladké mouky, strouhanka na obalení, olej na smažení