Chřestová pizza – raw strava

Hledáte snadné a chutné jídlo, které je navíc zdravé? Pak už nehledejte nic jiného! Tato pizza ze syrového chřestu s náplní z kešu a limetky je pro vás to pravé. Nebudete muset zapínat troubu a přitom si pochutnáte na chutném jídle.

Syrová chřestová pizza je připravena z jednoduchých surovin, které se tepelně neupravují, a představuje celistvou a chutnou pizzu, ke které se budete pokaždé vracet.

Chřestová pizza

Pizza ze syrového chřestu je skvělou alternativou pro ty, kteří hledají zdravější variantu pizzy. Je vyrobena ze syrových surovin, což znamená, že ze zeleniny získáte všechny důležité živiny. Je také veganská a bezlepková, takže je ideální volbou pro ty, kteří mají dietní omezení. Raw pizza je také překvapivě sytá, má stejnou sílu jako tradiční pizza bez přidaného tuku a kalorií.

Základ pizzy tvoří ingredience jako cuketa, lněné semínko, česnek, bazalka, chřest, sušená rajčata, syrové houby, olivový olej, sójová omáčka tamari a limetková šťáva. Tato kombinace vytváří jedinečnou chuť, která je zároveň hluboce pikantní a lehce nasládlá.

Další vrstvu chuti a textury představuje zálivka na pizzu, která se připravuje z rajčat, sušených rajčat, koření na pizzu a kapky agávového sirupu. Tato kombinace harmonicky zvýrazňuje chuť syrové zeleniny a vytváří lahodnou a vyváženou chuť.

Náplň na pizzu můžete doplnit oblíbenými přísadami.

Poslední vrstvou je náplň, která se připravuje z namočených kešu oříšků, limetkové šťávy a vody. Tato kombinace dodává pizze další krémovitost a vyváženost a chuť zemitosti syrových přísad.

Ingredience

Těsto

  • ½ hrnku cukety nastrouhané najemno
  • 2 polévkové lžíce mletého lněného semínka
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 2 stonky chřestu, nakrájené na kousky
  • 2 polévkové lžíce sušených rajčat, nakrájených na kousky
  • 4 syrové houby, jemně nasekané
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky tamari
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 4 cherry rajčata, rozčtvrcená

Omáčka

  • 2 rajčata nakrájená na kostičky
  • 2 polévkové lžíce sušených rajčat, nakrájených na kousky
  • 2 lžičky koření na pizzu (oregano, bazalka, česnek, agávový sirup)

Náplň

  • ½ šálku namočených kešu oříšků
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 3 lžíce vody
Oproti klasické pečené pizze je raw zdravější.

Postup

  1. Začněte přípravou těsta na pizzu. V míse smíchejte cuketu, mleté lněné semínko, prolisovaný česnek, sušenou bazalku, chřest, sušená rajčata, houby, olivový olej, sójovou omáčku tamari a limetkovou šťávu.
  2. Na talíř nebo plech vyložený pečicím papírem rovnoměrně rozetřete směs těsta na pizzu.
  3. Do středu těsta naaranžujte rozčtvrcená cherry rajčata a lehce je přitlačte.
  4. Na pizzovou omáčku smíchejte v mixéru nakrájená rajčata, sušená rajčata a koření na pizzu. Mixujte do hladka.
  5. Omáčku rovnoměrně rozetřete na těsto a rajčata.
  6. Na kešu-limetkovou náplň smíchejte v mixéru namočené kešu oříšky, limetkovou šťávu a vodu. Mixujte dohladka.
  7. Kešu-limetkovou náplň rovnoměrně rozetřete na těsto a omáčku.
  8. Chřestovou pizzu podávejte ihned nebo ji nechte v chladničce, dokud nebude připravena ke konzumaci.

Raw pizza s chřestem představuje zajímavý způsob, jak si vychutnat tradiční pizzu bez nutnosti vaření, a celý proces je rychlý a snadný. Je vynikající volbou pro veganskou, raw a bezlepkovou dietu a kombinace chutí a textur jistě potěší i ty nejzarytější jedlíky.

TIP: Vyzkoušejte pizzu z tortilly, špenátovou pizzu, pizza šneky, sýrovou pizzu a žampionovou pizzu.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang