Tortilla de patatas – španělská tortila – recept

Tento recept je spíše něco mezi tortilou a omeletou, ale je výborný jak na snídani tak k večeři. Může se podávat s čerstvou zeleninou nebo nějakým dipem.

Začíná se nakrájení 2 velkých brambor a 3 stroužků česneku. Do cca 0,5 litru oleje na malý ohýnek se to dá na cca 25 minut smažit a ke konci se ještě přidá jedna nakrájená cibule. Mezitím se uvaří trocha brokolice a květáku, aby to bylo i trochu zdravý.

Po usmažení brambor s cibulí se zamíchá brokolice, květák a 4 osolený a opepřený vejce. Tuto směs si pak člověk nalije na vymaštěnou pánev a peče asi 10 minut. Potom se to překlopí na talíř a opět přesune z talíře zpět na pánvičku, ale druhou stranou.

Nechá se prosmažit už jen asi 5 minut a opět překlopí. Poté se nechá vychladnout 5 minut, aby se to celé zpevnilo. Už se jenom nakrájí a podává se. Je to výborné, jednoduché a nezabere to čas. Tortilla s tofu pomazánkou je také výborná.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang