Tortilla de patatas- španělská tortila

Dneska jsem se konečně odhodlala to zkusit. Vždy jsme doma dělali něco skoro podobnýho a říkali tomu amoleta, jen to nedrželo tak pěkně při sobě

Nakrájela jsem si 2 velký brambory a 3 stroužky česneku

Dala jsem smažit do cca 0,5 litru oleje na malej ohýnek na cca 25 minut a ke konci ještě přidala jednu cibuli

Mezitím jsem si uvařila trochu brokolice a květáku, abych to měla i trochu zdravý:-D

Po usmažení brambor s cibulí jsem zamíchala brokolici, květák a 4 osolený a opepřený vejce

Tuto směs jsem nalila na vymaštěnou pánev, v mým případě do kastrolku a prkla asi 10 minut na malej plamen. potom jsem překlopila na talíř a opět sesunula druhou stranou zpět na pánvičku

Nechala prosmažit už jen asi 5 minut a opět překlopila

Nechala vychladnout 5 minut, aby se to celý zpevnilo a krájela

Bylo to výborný a doporučuji,je jednoduché si tuto tortillu udělat, nezabere čas a stojí to za to

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.