Těstovinový salát s tvarohem a jeřabinami – nejlepší recept

Jeřabiny propláchneme a necháme okapat. V míse je smícháme s cukrem nebo medem a necháme do druhého dne odstát. Pak pěchujeme do menších skleniček. Pěchování je důležité, protože při něm některé jeřabiny promáčkneme, ty pustí šťávu a cukr se dobře rozpustí. Není je ani potřeba vařit. Takto zpracované jeřabiny uložíme do chladna (např. dospodu ledničky).

Do vroucí osolené vody vložíme těstoviny a vaříme doměkka. Těstoviny necháme vychladnout, přidáme tvaroh a ozdobíme jeřabinovou pochoutkou. Zbytek jeřabin nechte ve skleničce v lednici, budou se hodit třeba na oslazení čaje nebo jen tak na chuť.

Suroviny

500g černých omytých a odstopkovaných jeřabin, 350g cukru nebo medu, 150g těstovin, 1 tvaroh, voda, sůl