Svačinové bulky – recept

Každému se určitě někdy stalo, že dostal chuť na pečivo a doma zrovna žádné neměl. Proto není nikdy na škodu umět si upéct nějaké pečivo sám doma. Jedním takových receptem jsou i svačinové bulky.

Suroviny

  • 500 g mouky
  • 250 g vody
  • půlka kvasnic
  • sůl

Postup

Začíná se kváskem – voda, lžička mouky a kvasnice. Jak trochu kvásek vzejde přidají se do robota ostatní suroviny. Robot těsto sice nevypracuje, ale aspoň ho trochu spojí. Jak se těsto trochu spojí je potřeba ho vzít do rukou a propracovat aspoň 5 minut a nechat kynout na 1,5 hod.

Po vykynutí si člověk udělá malé bochánky. Ty se nechají trochu, asi 10 minut, znovu dokynout. Pak se nastřihnou nůžkami a tím nastřihlou stranou otočí dolů. Nechají se vykynout dalších 10 minut. Pak už se dají na plech už normální stranou, posypou se semínky, hrubou solí, kmínem a dál dle chuti.

Nechají se zakryté kynout cca 10-15 minut. Mezitím si člověk troubu předehřeje na 210 stupňů. Bulky se dají do trouby. Doporučuje se dát malou sklenici ledové vody, aby byla v troubě pára. Po 5-ti minutách se trouba ztlumí na 170 stupňů a peče se ještě 15 minut s přidaným horko-vzduchem.

Po upečení se nechají vychladnout a použijí se na co je zrovna potřeba. Výborné jsou také domácí houstičky se šunkou a sýrem. Ocení je hlavně děti jako svačinu do školy.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang