Štrúdl pro labužníky – nejlepší recept

Listové těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na placku, osolíme a poklademe plátky šunky. Cibuli nakrájíme na kolečka, která rovnoměrně rozložíme na šunku. Potom mírně posypeme bylinkami – bazalkou a oreganem – a rovnoměrně poklademe kyselým zelím. Plátkový sýr nakrájíme na tenké proužky a vytvoříme mřížku. Zakapeme kečupem.

Okraje štrúdlu pomažeme rozšlehaným vejcem, zavineme a přehnutý spoj pevně přimáčkneme. Celý štrúdl ještě potřeme vejcem a posypeme kmínem a sezamem. Na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 20 minut.

Suroviny

1 listové těsto, 200g šunky, 1 cibule, špetka soli, bazalky a oregana, 1 kyselé zelí, 200g plátkového sýra, 1 lahev ostrého kečupu, 1 vejce, špetka kmínu, 1 lžíce sezamového semínka