Stromečky s krémem z čokolády – nejlepší recept

Cukr, vejce a čokoládu za studena romícháme a potom za stálého míchání vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí. Tuto směs necháme vychladnout. Po zchladnutní do ní pomalu přimícháme měkké máslo, aby vznikl hladký krém. Hotový čokoládový krém ještě našleháme elektrickým šlehačem.

Necháme ho ztuhnout v lednici zhruba hodinu a potom ho naplníme do cukrářského sáčku. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na co nejtenčí plát, ze kterého poté vykrájíme stromečky. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Stromečky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 10-15 minut dozlatova.

Po upečení je necháme vychladnout. Pak na ně nanášíme cukrářským sáčkem čokoládový krém a potom je opatrně slepíme. Slepené stromky ještě pocákáme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici.

Suroviny

1 listové těsto, 1 čokoládová poleva v sáčku, 70g cukru krupice, 6 vajec, 100g strouhané čokolády na vaření, 300g másla