Soudky S Karamelovým Krémem – nejlepší recept

Listové těsto důkladně vyválíme na pomoučněném vále na co nejtenčí plát. Rádýlkem pak plát nakrájíme na obdélníčky o rozměrech zhruba 2,5 x 10 cm. Jednotlivé proužky natočíme přes sebe na plechové trubičky, na kterých se pečou kremrole. Konec pořádně prsty přimáčkneme a těsto po celém obvodu potřeme rozšlehaným vajíčkem – jinak by se nám při pečení listové soudečky rozpadaly.

Pečeme je na plechu vyloženým pečícím papírem v předehřáté troubě na 180 °C asi 10-15 minut. Vychladlé kroužky potom opatrně sejmeme z trubiček. Podle návodu uvaříme karamelový pudink, který za občasného míchání necháme zchladnout. Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a do vzniklého krému po lžících zašleháme pudink.