Slané mandlové hvězdičky – nejlepší recept

Hladkou mouku, najemno nastrouhaný sýr, mleté mandle, máslo a žloutky zpracujeme v hladké těsto, které dáme do chladu odpočinout. Potom z těsta vyválíme tenký plát a vykrajovátkem vytvoříme hvězdičky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Polovinu hvězdiček ozdobíme půlkami mandlí. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 10-15 minut.

Máslo, lučinu, rajský protlak, papriku, víno a sůl rozmixujeme dohladka. Náplní pomažeme půlku upečených a vychladlých hvězdiček a přiklopíme je těmi s mandlemi.

Suroviny – těsto

260g hladké mouky, 150g tvrdého sýra, 100g mletých mandlí, 170g másla, 2 žloutky, 1 vejce na potření, 50g mandlí na ozdobu

Náplň

70g másla, 100g lučiny, 1 lžíce rajského protlaku, 1/2 lžičky sladké papriky, 1 lžíce bílého vína, špetka soli