Sladký mrkvový koláček s krémem z řeckého jogurtu a arašídového másla

Sladký mrkvový koláček s kakaovým nádechem a krémem z řeckého jogurtu a arašídového másla není jídlo do cheat day, ale na běžný den!

Tento koláček má perfektní makra na porci (půlka koláče), navíc je lahodný a nadýchaný. Když ho sníte celý, pokryjete část denní spotřeby zeleniny, aniž byste se museli bát zeleninového „ocásku“ či pachuti.

Ingredience:

Na těsto:

  • 50 g jemných vloček
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 15 g nejlepšího proteinu
  • 50 g sladkého Šmakouna
  • 2 větší mrkve
  • 1/2 cukety
  • 1-2 PL holandského kakaa
  • 2-3 ČL skořice
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • (kapka sirupu nebo medu)

Na krém:

  • 140 g řeckého jogurt Milko
  • 15 g arašídového másla

Postup:

Cuketu nastrouháme na jemno, necháme odstát a pořádně vymačkáme všechnu vodu. Mrkev a Šmakouna nastrouháme na jemno a smícháme s cuketou. Přimícháme všechny ostatní ingredience kromě vajíček.

Oddělíme žloutek od bílku a oba bílky vyšleháme na sníh. Opatrně přimícháme do směsi nejdříve žloutek a poté sníh z bílků. Směs pak nandáme do formy nebo na pečicí papír, na výšku cca 3 cm a dáme péct na 30 minut na 180 °C.

Upečený korpus necháme vychladnout a potřeme krémem z jogurtu a arašídového másla.