Sladký mrkvový koláček s krémem z řeckého jogurtu a arašídového másla
Sladký mrkvový koláček s kakaovým nádechem a krémem z řeckého jogurtu a arašídového másla není jídlo do cheat day, ale na běžný den!
Tento koláček má perfektní makra na porci (půlka koláče), navíc je lahodný a nadýchaný. Když ho sníte celý, pokryjete část denní spotřeby zeleniny, aniž byste se museli bát zeleninového „ocásku“ či pachuti.
Ingredience:
Na těsto:
- 50 g jemných vloček
- 1 vejce
- 1 bílek
- 15 g nejlepšího proteinu
- 50 g sladkého Šmakouna
- 2 větší mrkve
- 1/2 cukety
- 1-2 PL holandského kakaa
- 2-3 ČL skořice
- 2 ČL prášku do pečiva
- (kapka sirupu nebo medu)
Na krém:
- 140 g řeckého jogurt Milko
- 15 g arašídového másla
Postup:
Cuketu nastrouháme na jemno, necháme odstát a pořádně vymačkáme všechnu vodu. Mrkev a Šmakouna nastrouháme na jemno a smícháme s cuketou. Přimícháme všechny ostatní ingredience kromě vajíček.
Oddělíme žloutek od bílku a oba bílky vyšleháme na sníh. Opatrně přimícháme do směsi nejdříve žloutek a poté sníh z bílků. Směs pak nandáme do formy nebo na pečicí papír, na výšku cca 3 cm a dáme péct na 30 minut na 180 °C.
Upečený korpus necháme vychladnout a potřeme krémem z jogurtu a arašídového másla.