Rybičky se salátem – nejlepší recept

Listové těsto vyválíme na pomoučněném válu a vykrájíme rybičky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Vejce rozšleháme se solí a každou rybičku potřeme a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.

Filé povaříme ve vodě s bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí asi 8 minut. Celer a cibuli nastrouháme najemno. Přidáme nakrájené filé, přelijeme nálevem z octa, pepře, soli a citronové šťávy.

Nakonec dobře promícháme s majonézou a dáme vychladit. Podáváme s rybičkami z listového těsta

Suroviny – rybičky

1 listové těsto, hladká mouka na vál, 1 vejce, špetka soli, 2 lžíce sezamového semínka

Suroviny – salát

100g rybího filé, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 4 celé pepře, 1 malý celer, 1 cibule, 2 lžíce balzamikového octa, pepř, sůl dle chuti, šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce majonézy