Rybí polévka s kukuřicí – nejlepší recept

Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory. Vše osmahneme, zaprášíme kukuřičnou moukou a zalijeme vodou. Vložíme omytý kousek rybího filé a povaříme asi 15 minut. Uvařenou rybu vyjmeme. Přidáme okapanou kukuřici, přilijeme smetanu a povaříme ještě dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Nakrájenou vařenou rybu vložíme zpět do polévky a můžeme podávat. Ozdobíme nejlépe čerstvou petrželkou.

Suroviny

1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce másla, kousek řapíkatého celeru, malý kousek cukety, 1 mrkev, 1 petržel, kousek kedlubny, 2 brambory, 2 lžíce kukuřičné mouky, 1 kousek rybího filé, 1 malá plechovka kukuřice, 100ml smetany, trocha čerstvé petrželky na ozdobu, špetka soli a pepře, 150ml studené vody

Štítky: rybí polévka recept

Podobné recepty