Recept na domácí pizzu

Domácí pizza je chutný pokrm, který si může vychutnat celá rodina. S minimálním úsilím si můžete připravit úžasnou pizzu v pohodlí domova. Výroba domácí pizzy je jednoduchý a zábavný proces. Domácí pizza je skvělý způsob, jak uspokojit své chutě, aniž byste si museli objednávat jídlo z restaurace.

Suroviny na domácí pizzu si můžete přizpůsobit tak, aby vyhovovaly jakýmkoli dietním omezením nebo preferencím. Navíc je to skvělá aktivita pro celou rodinu. Děti mohou pomáhat s roztíráním omáčky, sypáním sýra a přidáváním svých oblíbených ingrediencí.

Až budete mít příště chuť na pizzu, vynechejte donášku pizzy a připravte si ji doma! Stačí jen pár jednoduchých ingrediencí a trocha času a můžete vytvořit vynikající domácí pizzu, kterou si všichni zamilují.

TIP: K domácí pizze můžete podávat Manhattan koktejl nebo koktejl z tonicu a vodky.

Suroviny na domácí pizzu si můžete přizpůsobit tak, aby vyhovovaly jakýmkoli dietním omezením nebo preferencím.

Jak udělat domácí pizzu

Výroba domácí pizzy je zábavný a snadný způsob, jak si připravit chutné jídlo. Ať už jste zkušený kuchař nebo začátečník v kuchyni, domácí pizza je skvělý způsob, jak být kreativní a vychutnat si chutné jídlo podle vašich představ.

Pokud jde o pizzu, mnoho lidí si ji rádo připravuje samo. Ať už jste zkušený domácí kuchař, nebo teprve začínáte, výroba pizzy od nuly může být zábavná a obohacující zkušenost.

Existují dva hlavní způsoby přípravy domácí pizzy, buď použijete základ koupený v obchodě nebo domácí pizza těsto. Že nemůže být domácí pizza jako z restaurace? Naučte se připravit dokonalé těsto a obložte si podle chuti – třeba sýrem burrata.

Domácí těsto na pizzu

Výroba domácího těsta na pizzu může být pro někoho náročným úkolem, ale je to také nejlepší způsob, jak získat skutečně jedinečný a chutný základ. Existuje několik různých druhů těsta, které můžete použít, například kynuté, celozrnné, bezlepkové, jako těsto na domácí pizzu můžete použít i listové.

V závislosti na receptu to může trvat i několik hodin. Konečným výsledkem je však kůrka s jedinečnou chutí a strukturou, kterou s kupovaným těstem nezískáte.

Ať už se rozhodnete pro domácí pizza těsto nebo kupované, můžete připravit nejlepší domácí pizzu, která jistě potěší celou rodinu.

Až budete mít příště chuť na pizzu, vynechejte donášku pizzy a připravte si ji doma.

Co dát na domácí pizzu

Jakmile je domácí pizza těsto hotové, můžete začít přidávat vaše oblíbené ingredience. Váháte co dát na domácí pizzu? Možnosti jsou neomezené, ale mezi nejoblíbenější přísady patří sýr, rajčata, feferonky, žampiony, olivy, cibule, papriky a šunka nebo salám. Co na pizze máte nejraději vy? Můžete přidat jakékoli další ingredience, které máte rádi.

Pokud jde o sýr, můžete použít mozzarellu, čedar, eidam, fetu, parmazán nebo jakýkoli jiný sýr, který máte rádi. Jako omáčku můžete použít omáčku na pizzu zakoupenou v obchodě nebo si vyrobit vlastní smícháním konzervovaných rajčat s česnekem, bylinkami a olivovým olejem.

Jakmile máte všechny ingredience připravené, můžete pizzu sestavit. Na těsto rozetřete omáčku a poté přidejte sýr a přílohy. Nakonec pizzu upečete v troubě.

Rychlá domácí pizza – recept bez kynutí

Domácí pizza je oblíbeným jídlem mnoha lidí. Může však být časově náročná, protože zahrnuje přípravu těsta a čekání na jeho vykynutí. Naštěstí existují způsoby, jak udělat domácí pizzu chutnou, aniž byste museli čekat na vykynutí těsta. Zde je rychlý a snadný recept na domácí pizzu bez kynutí.

Rychlá domácí pizza – recept bez kynutí – ingredience

Domácí těsto na pizzu:

  • 2 šálky univerzální mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 šálku vlažné vody

Omáčka:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku na plátky
  • 3 konzervy krájených rajčat (400 g)
  • 3 velké cibule, nadrobno
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • oregano sušené
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce octa

Ozdobení pizzy: dle vašich preferencí

Rychlá domácí pizza – recept bez kynutí – postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, olivový olej a sůl. Přidejte vlažnou vodu a míchejte, dokud nevznikne drobivá směs. Těsto prohněťte a vytvořte z něj kouli.
  3. Na lehce pomoučeném povrchu těsto rozválejte na požadovanou velikost pizzy.
  4. Těsto položte na lehce naolejovaný plech.
  5. Přidejte omáčku a oblíbené suroviny navrch pizzy.
  6. Pizzu pečte 15 minut nebo dokud není kůrka zlatohnědá.
  7. Vychutnejte si rychlou a snadnou domácí pizzu bez kynutí!
Zkuste si doma připravit pizzu pěkně od začátku. Výhodou je, že si ji můžete obložit vším, co máte rádi.

Recept na domácí pizzu – domácí pizza z listového těsta

Vyzkoušejte recept na domácí pizzu z listového těsta, která bude hotová během chvilky, recept je nenáročný a vznikne vám tak chutná domácí pizza s přísadami podle chuti.

Domácí pizza z listového těsta – ingredience

  • 1 plát mraženého listového těsta, rozmrazený
  • 1 šálek oblíbené omáčky na pizzu
  • 1 hrnek strouhaného sýra
  • Vaše oblíbené suroviny na pizzu (například šunka, feferonky, žampiony, olivy atd.).

Domácí pizza z listového těsta – postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte listové těsto, pokud již nemáte to předpřipravené na pečícím papíru.
  3. Listové těsto položte na lehce vymaštěný plech.
  4. Listové těsto na domácí pizzu potřete pizzovou omáčku, přičemž na okrajích nechte okraj.
  5. Na pizzovou omáčku nasypte sýr.
  6. Sýr posypte oblíbenými pizza surovinami.
  7. Pizzu pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud není kůrka zlatohnědá a sýr roztavený.
  8. Vyjměte pizzu z trouby a před krájením a podáváním ji nechte několik minut vychladnout.

TIP: Vyzkoušejte recept na domácí pizza šneky z listového těsta, nebo netradiční pokrm pizza pasta.

Nejlepší domácí pizza na plech bez droždí – recept

Domácí pizza na plech bez droždí je snadný a chutný způsob, jak si vychutnat klasické italské jídlo. Stačí vám k tomu jen několik málo ingrediencí a plech na pečení a během chvilky můžete mít vynikající pizzu.

Nejlepší domácí pizza na plech bez droždí – ingredience

  • 2 šálky univerzální mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 šálek teplé vody
  • 2 hrnky oblíbených pizzových přísad
  • 1 šálek oblíbené omáčky na pizzu
  • 1 šálek strouhaného sýra

Nejlepší domácí pizza na plech bez droždí – postup

  1. Začněte předehřátím trouby na 200 °C.
  2. Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte olivový olej a míchejte, dokud se všechny přísady důkladně nespojí. Pomalu přidávejte teplou vodu a míchejte, dokud se nevytvoří těsto.
  3. Těsto na domácí pizzu hněťte na lehce pomoučeném povrchu několik minut, dokud nebude hladké.
  4. Těsto rozválejte na lehce vymazaný plech a potřete ho pizza omáčkou. Na pizzu naaranžujte oblíbené přílohy a posypte ji sýrem. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, dokud se sýr nerozpustí a kůrka nezíská zlatohnědou barvu.
  5. Vyjměte ji z trouby a před krájením a podáváním ji nechte několik minut vychladnout. Vychutnejte si domácí pizzu bez droždí.
Se správnými ingrediencemi a trochou know-how můžete vytvořit domácí pizzu, která bude stejně dobrá jako ta z restaurace.

Domácí pizza jako z restaurace – recept

Chtěli jste si někdy doma připravit lahodnou domácí pizzu jako z restaurace? Domácí výroba pizzy může být zábavná a přínosná. Se správnými ingrediencemi a trochou know-how můžete vytvořit pizzu, která bude stejně dobrá jako ta z restaurace.

Domácí pizza jako z restaurace – ingredience

  • 3 a 1/2 šálku mouky na pizzu
  • 2 lžičky aktivního sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 šálek teplé vody
  • 1 sklenice vaší oblíbené omáčky na pizzu
  • 2 šálky strouhaného sýra mozzarella
  • Oblíbené suroviny na pizzu (šunka, salám, rajčata, olivy, paprika, cibule, žampiony, kukuřice atd.)

Domácí pizza jako z restaurace – postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
  2. Přidejte olivový olej a teplou vodu a míchejte, dokud nevznikne vláčné těsto.
  3. Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a 5 minut hněťte.
  4. Těsto vložte do vymazané mísy a přikryjte vlhkou utěrkou. Odstavte a nechte 1 hodinu kynout.
  5. Předehřejte troubu na 220 °C.
  6. Vykynuté těsto propracujte a rozválejte na lehce pomoučeném povrchu.
  7. Těsto přeneste na vymaštěnou formu na pizzu.
  8. Těsto potřete pizza omáčkou a posypte sýrem a oblíbenými přísadami.
  9. Pečte 20-25 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a kůrka nezíská zlatohnědou barvu.
  10. Nakrájejte na plátky a podávejte.

V přípravě domácí pizzy je klíčové mít kvalitní ingredience a správně je připravit. Těsto by mělo být dobře vypracované a dostatečně prokynuté. Při pečení pizzy v domácích podmínkách je důležité pečlivě sledovat teplotu trouby a pečicí dobu, aby byla pizza dokonale upečená.

S výběrem ingrediencí a přípravou těsta je možné experimentovat a přizpůsobit si tak pizzu svému vlastnímu vkusu. Dostatek času a trpělivosti jsou klíčové pro dosažení dokonalého výsledku.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang