Rohlíčky máčené v másle – nejlepší recept

Do mísy nasypeme 2 lžičky cukru, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou teplého mléka a necháme vzejít kvásek. V míse ušleháme do pěny máslo se žloutky. Přisypeme mouku, sůl a kvásek, přilijeme zbylé mléko. Propracujeme těsto (dle potřeby přisypeme mouku, aby nebylo řídké) a necháme vykynout.

Po vykynutí tvarujeme malé (ještě nabudou) rohlíčky. Na plechu je opět necháme nakynout. Upečeme je ve středně vyhřáté troubě. Po upečení ještě teplé máčíme v rozpuštěném másle a po chvíli obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Suroviny

2 lžičky cukru krystalu, 150g másla, 4 žloutky, 510g polohrubé mouky, 40g droždí, 1/2 lžičky soli, 500ml mléka, máslo, cukr moučka a vanilkový cukr dle potřeby na obalení