Restovaná jatýrka v listovém těstě – nejlepší recept

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji společně s pokrájenou slaninou osmažíme dozlatova. Do pánve přidáme nakrájená drůbeží játra a lehce je osmahneme. Potom játra ochutíme kečupem, pepřem a prolisovaným česnekem. Nakonec směs osolíme. Restovaná játra podáváme v hnízdečku, které upečeme z listového těsta.

Těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na čtyři dlouhé a 7cm široké pruhy. Připravíme si čtyři keramické pečící formičky, které obalíme alobalem a obtočíme je těstem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova, po upečení naplníme salátem, játrovou směsí a dozdobíme rajčátky.

Suroviny

1 velká cibule, olej na smažení, 100g slaniny, 400g drůbežích jater, 1 lžíce kečupu, špetka soli a pepře, 1 stroužek česneku, 1 listové těsto, 1 balení salátku polníčku, cherry rajčátka