Recept: Lahodný ostružinový cheesecake

Máte na zahradě ostružiny a potřebujete je zužitkovat? Pak je tento nepečený cheesecake jasnou volbou!
Nepečené dorty, koláče a dezerty se těší velké oblibě. Není se čemu divit – skýtají spoustu možností přípravy. Vyzkoušejte například tento zdravý nepečený cheesecake.
Ingredience:
Korpus:
- 2 flapjacky
- 1/2 banánů
- hrst sekaných kešu ořechů
Flapjacky rozmačkáme s půlkouo banánu a přidáme nasekané ořechy. Směs natlačíme do malé dortové formy a dáme do ledničky. Mezitím, co se korpus chladí, uděláme náplň.
Náplň:
- 2 vaničky tvarohu
- 2 ČL vanilkového extraktu
- velká odměrka vanilkového proteinu
- balíček vanilkového cukru
- hrst ostružin
- 1/2 smetany 12 %
- balíček ztužovače na dorty
Všechny ingredience kromě smetany a ztužovače smícháme. Kvůli chuti i výživovým hodnotám je důležité použít co nejlepší protein. Ztužovač připravíme podle návodu se smetanou a vmícháme do krému. Natřeme na vychlazený korpus.
Výsledný cheesecake je vláčný, pozor při krájení, rád se rozpadá. Měl by být přes noc v ledničce, ale u nás se moc dlouho „neohřál“.
Dobrou chuť!