Plněné oříšky – nejlepší recept

Z mouky, cukru, vejce, soli a másla vypracujeme drobivé těsto. Čokoládu nasekáme a rozpustíme ji v mléku a necháme vychladnout. Rozinky propláchneme vodou, necháme je okapat a poté nakrájíme na menší kousky. Vlašské ořechy nasekáme. Čokoládové mléko, rozinky i ořechy vpracujeme do těsta, které pak zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladu.

Pomocí dvou lžiček z těsta vytvoříme malé hrudky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem v dostatečných rozestupech. V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme cca 5-8 minut. Bílou čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a když mírně zchladne, vyšleháme ji s máslem. Vychladlé sušenky pak slepujeme krémem z bílé čokolády vždy plochou stranou k sobě.

Suroviny

200g hladké mouky, 75g cukru moučka, špetka soli, 1 vejce, 100g másla, 50g rozinek, 50g vlašských ořechů, 40g čokolády, 50g mléka

Náplň

100g bílé čokolády, 50g másla