Živý burger – raw strava

Tento lahodný recept na raw hamburger je ideální pro ty, kteří hledají snadné jídlo, které je zároveň syté a plné chuti a výživy. Nejenže je vhodný pro vegany a je vyroben z celých surovin, jako jsou sladké brambory, mrkev či pastinák, ale je také zcela bez vaření.

Veganská strava je mezi zdravě smýšlejícími lidmi stále oblíbenější, protože poskytuje mnoho výživových výhod tradiční vegetariánské stravy bez konzumace živočišných produktů. Jednou z nejzajímavějších možností veganské stravy je veganský burger z rostlinných surovin, jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat zdravé a syté jídlo, aniž byste se vzdali chuti.

Živý burger

Raw veganské hamburgery jsou pro veganské strávníky jednou z nejvýživnějších možností. Protože suroviny nejsou tepelně upraveny, nedochází ke ztrátě vitamínů a minerálů, ke které obvykle dochází při tepelné úpravě potravin, takže získáte všechny zdraví prospěšné látky, které přináší konzumace rostlinných potravin. Kromě toho mají raw veganské hamburgery nízký obsah tuku a kalorií, takže jsou vhodné pro všechny, kdo si chtějí udržet zdravou váhu.

Je snadné si myslet, že raw veganské hamburgery postrádají chuť, ale nic nemůže být dále od pravdy. Tyto hamburgery jsou plné chuti díky různým bylinkám použitým při jejich přípravě. Mezi běžné ingredience používané k přípravě raw veganských burgerů patří houby, vlašské ořechy, slunečnicová semínka, čočka, quinoa a ovesné vločky. Kombinací těchto surovin s kořením a bylinkami vznikají chutná a zdravá jídla. Tento recept využívá např. sladké brambory, mrkev, avokádo a další zdravé ingredience.

Veganské burgery neobsahují nic zpracovaného, jako je bílá mouka a hydrogenované oleje.

Jednou z výhod konzumace raw veganských hamburgerů je, že se neuvěřitelně snadno připravují. Není třeba nic vařit a hamburgery lze obvykle připravit během několika minut. Stačí jen smíchat všechny ingredience dohromady, ze směsi vytvarovat placičky a pak je buď zabalit do salátu, nebo přidat k oblíbené zelenině.

Ingredience

  • 2 středně velké sladké brambory
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 středně velké pastináky
  • 1 červená cibule nakrájená na kostičky
  • 1 avokádo
  • 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 šálky směsi zelené listové zeleniny
  • 2 středně velká rajčata nakrájená na plátky
Pro vegany, kteří stále touží po americkém burgeru, jsou stále populárnější raw veganské burgery.

Postup

  1. Začněte přípravou všech ingrediencí: červenou cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte, kopr a petrželku nasekejte, rajčata nakrájejte na plátky a sladké brambory, mrkev a pastinák nastrouhejte.
  2. Všechny nastrouhané suroviny dejte do velké mísy a smíchejte je s nakrájenou cibulí, česnekem, koprem, petrželkou a sójovou omáčkou.
  3. Ze směsi vytvarujte čtyři stejně velké hamburgery; položte na ně plátky rajčat, dejte je na na talíř a obložte je směsí zelené listové zeleniny.

Pokud hledáte snadné a výživné veganské jídlo, které je plné chuti, pak je raw veganský burger skvělou volbou. Nejenže je to skvělá volba pro lidi, kteří chtějí dodržovat zdravou stravu, ale je to také snadný způsob, jak dopřát svým chuťovým pohárkům chuťové potěšení.

TIP: Burger zkuste doplnit šopským salátem, mrkvovým salátem, salátem z červené čočky, salátem z bílé ředkve nebo salátem z červené řepy.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang