Pesto Manicotti – raw strava

Raw pesto manicotti je lahodný, veganský a bezlepkový pokrm, který je ideální pro lehké letní jídlo nebo elegantní večeři. Pesto se připravuje z cukety, hrášku, avokáda a dalších ingrediencí. Salát je pestrou směsí zelí a (nejen) rajčat. Hotový pokrm je ozdoben rukolou, bazalkou a oreganem, které jsou dokonalou tečkou na závěr.

V dnešní době se mnozí z nás v rámci zdravějšího životního stylu snaží omezit konzumaci vařených pokrmů. Existuje celá řada syrových jídel, která si můžete vychutnat, aniž byste museli zapínat sporák. Jedním z obzvláště chutných jídel je raw pesto manicotti.

Pesto Manicotti

Jedná se o veganský pokrm, který obsahuje krémové pesto ze syrových ingrediencí, jako je cuketa, avokádo a piniové oříšky, smíchané dohromady se salátem.

Raw varianta manicotti přináší spoustu zdraví prospěšných účinků, od lepšího trávení až po vyšší hladinu energie. Protože mnoho ingrediencí je tepelně neupravených, jejich výživové vlastnosti zůstávají zachovány, takže tento pokrm je velmi výživný.

Čerstvé listy bazalky jsou bohaté na vitamín K, vitamín A a vitamín C, zatímco piniové oříšky dodávají důležité minerály, jako je železo a draslík. Konzumace těchto živin pomáhá tělu lépe je vstřebat, čímž se zajistí, že využijete všechny jejich výhody.

Lehčí jídlo je skvělou volbou pro letní večer.

Kromě toho, když nahradíte vařené manicotti jejich raw protějškem, bude pokrm mnohem lehčí, což je výhoda pro ty, kteří si chtějí hlídat svůj pas. Navíc je to skvělá volba pro ty, kteří jsou na cestách, protože syrové pesto a salátové přísady poskytují dostatek výživných látek v jednom kompaktním pokrmu.

Tento recept je skvělý způsob, jak obměnit italské jídlo a udělat ho zdravější. Výživný přínos syrové stravy udělá zázraky pro celkové zdraví vašeho těla a lehčí, chladnější pokrm je skvělým letním jídlem.

Ingredience

Pesto

  • 1 středně velká cuketa, nastrouhaná
  • 1 šálek mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 1 zralé avokádo, oloupané a zbavené pecky
  • 2 polévkové lžíce piniových oříšků
  • 1 šálek nasekané bazalky
  • 2 lžíce limetkové šťávy

Salát

  • 1/2 šálku jemně nakrájeného hlávkového zelí
  • 1/2 šálku cherry rajčátek, rozpůlených
  • 1/4 šálku sušených rajčat, nakrájených na kousky
  • 1/4 šálku jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
  • 1 šálek rukoly
  • 1 lžíce oregana
  • 2 lžíce limetkové šťávy
Manicotti s pestem jsou skvělým lehkým pokrmem k večeři, který určitě udělá dojem.

Postup

  1. Nastrouhanou cuketu vložte do středně velké mísy a přidejte hrášek.
  2. V samostatné misce rozmačkejte avokádo a vmíchejte piniové oříšky, nasekanou bazalku a limetkovou šťávu.
  3. Smíchejte avokádovou směs s cuketou a hráškem a promíchejte.
  4. Ingredience na salát dejte do středně velké mísy a promíchejte.
  5. Manicotti sestavíte tak, že do každé skořápky manicotti naberete trochu směsi s pestem.
  6. Na každou manicotti skořápku dejte kopeček salátu a ozdobte rukolou, bazalkou a oreganem.
  7. Ihned podávejte.

Díky čerstvým surovinám je pesto manicotti zdravé a chutné jídlo, na kterém si pochutná každý. Pro zpestření zkuste do salátu přidat různou zeleninu nebo ho ozdobte nasekanými ořechy či granátovým jablkem.

TIP: Vyzkoušejte bazalkové pesto, které můžete vyměnit za omáčku v receptu na boloňské špagety nebo ho přidat do špaget s kuřecím masem. Zbylé avokádo lze použít do avokádové pomazánky, cuketu do cuketové omáčky nebo do bezlepkových bramboráků.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang