Pesto Manicotti – raw strava

| 4.12.2013 | Hlavní jídlo | cuketa, hrášek, avokádo, špenát, bazalka

  1. 1 velká cuketa – nakrájená na podélné plátky
  1. 1/2 cukety
  2. 1 a 1/2 šálku mraženého nebo čerstvého hrášku
  3. 1 avokádo
  4. 1/4 šálku piniových oříšků
  5. 1 šálek čerstvé bazalky
  6. šťáva z limetky
  1. 4 šálky najemno nakrájeného zelí
  2. 1 a 1/2 šálku cherry rajčat – nakrájených
  3. 1/3 šálku sušených rajčat – nadrobno
  4. 1/3 šálku jarní cibulky – nadrobno
  5. 1 šálek rukoly
  6. 1 lžíce oregana
  7. šťáva z limetky
  1. 1/2 šálku rukoly
  2. 5 listů čerstvé bazalky
  3. 1/2 lžíce oregana
  1. Špenátové pesto: vložte všechny suroviny do mixéru a umixujte do hladka.
  2. Salát: smíchejte všechny suroviny do mísy a vložte do lednice.
  3. Cuketu nakrájejte podélně na menší plátky.
  4. Na prkno uspořádejte plátky cukety tak, ať se překrývají jeden přes druhý.
  5. Dovnitř vložte špenátové pesto a srolujte.
  6. Uřízněte roličku na dva, nebo tři menší kousky a umístěte na talíř.
  7. Na talíř přiložte připravený salát a dozdobte.
  1. Bazalka je moje oblíbená bylinka. Miluji její vůni natolik, že jsem si ji koupila už jenom pro tu svěží vůni v bytě. Kombinace bazalky a špenátku je velice zajímavá! Vyzkoušejte!

Kristina Ladecka