Pastinákové sushi – raw strava
| 17.1.2014 | Hlavní jídlo |
nori řasa, pastinák, piniové oříšky, cuketa, avokádo
- 2 šálky pastináku
- 1/3 šálku piniových oříšků
- 1/2 šálku cukety
- 1/3 šálku vody
- šťáva z 1 limetky
- 1 avokádo
- 1 mrkev
- 1 svazek rukoly
- 1 šálek syrových hub (Portabello, Jidášovo ucho apod.)
- 1/2 šálku tamari omáčky
- čerstvý zázvor
- ½ avokáda
- 3 lžíce nastrouhaného křenu
- Pastinák oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- Cuketu oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- Avokádo oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na malé kousky.
- Mrkev oloupejte a podélně nakrájejte.
- Zázvor oloupejte a nakrájejte.
- Všechny suroviny na rýži umixujte v mixéru.
- Umístěte list s řasou Nori na bambusovou rohož a potřete ji tenkou vrstvou připravené raw rýže. Do poloviny listu vložte suroviny na náplň.
- List srolujte, spoje spojte vodou. Sushi nakrájejte na malá kolečka.
- Pokud chcete k sushi také raw wasabi, vložte suroviny do mixéru a umixujte do hladka.
- Připravené sushi podávejte s tamari omáčkou a s čerstvým zázvorek nastrouhaným najemno.
- Na přípravu vitariánského sushi se často používá květák, quinoa, nebo pohanka. Vyzkoušela jsem však použít pastinák a vida – chuť vitariánského sushi, která se podobala tomu pravému sushi byla na světe. Suroviny na přípravu raw sushi můžete také obměnit, mě třeba nejvíce chutná sushi také s těmito surovinami: sladké brambory, paprika, klíčky vojtěšky.