Pastinákové sushi – raw strava

| 17.1.2014 | Hlavní jídlo | nori řasa, pastinák, piniové oříšky, cuketa, avokádo

  1. 2 šálky pastináku
  2. 1/3 šálku piniových oříšků
  3. 1/2 šálku cukety
  4. 1/3 šálku vody
  5. šťáva z 1 limetky
  1. 1 avokádo
  2. 1 mrkev
  3. 1 svazek rukoly
  4. 1 šálek syrových hub (Portabello, Jidášovo ucho apod.)
  1. 1/2 šálku tamari omáčky
  2. čerstvý zázvor
  1. ½ avokáda
  2. 3 lžíce nastrouhaného křenu
  1. Pastinák oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Cuketu oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  3. Avokádo oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na malé kousky.
  4. Mrkev oloupejte a podélně nakrájejte.
  5. Zázvor oloupejte a nakrájejte.
  6. Všechny suroviny na rýži umixujte v mixéru.
  7. Umístěte list s řasou Nori na bambusovou rohož a potřete ji tenkou vrstvou připravené raw rýže. Do poloviny listu vložte suroviny na náplň.
  8. List srolujte, spoje spojte vodou. Sushi nakrájejte na malá kolečka.
  9. Pokud chcete k sushi také raw wasabi, vložte suroviny do mixéru a umixujte do hladka.
  10. Připravené sushi podávejte s tamari omáčkou a s čerstvým zázvorek nastrouhaným najemno.
  1. Na přípravu vitariánského sushi se často používá květák, quinoa, nebo pohanka. Vyzkoušela jsem však použít pastinák a vida – chuť vitariánského sushi, která se podobala tomu pravému sushi byla na světe. Suroviny na přípravu raw sushi můžete také obměnit, mě třeba nejvíce chutná sushi také s těmito surovinami: sladké brambory, paprika, klíčky vojtěšky.