Ovocný chlebíček naší babi Evičky – nejlepší recept

V hluboké míse utřeme máslo s cukrem do pěny, do které pak postupně přimícháme obě vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva, mletým hřebíčkem, skořicí, mletými ořechy a solí. Do vaječného krému vmícháváme střídavě mouku a jablečná povidla. Nakonec přidáme i nasekané rozinky a kandované ovoce.

Formu na biskupský chlebíček (dlouhou asi 30 cm) důkladně vymažeme. Naplníme jí těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 1,5 hodiny. Po upečení vyklopíme a polijeme rozehřátými čokoládovými polevami a posypeme hrstkou kandovaného ovoce.

Suroviny

360g polohrubé mouky, 125g másla, 60g cukru, 2 vejce, 3 lžičky kypřícího prášku, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžička mletého hřebíčku, špetka soli, 1 malá sklenice jablečných povidel, 1 tmavá čokoládová poleva, 1 bílá čokoládová poleva, 200g kandovaného ovoce, 200g mletých lískových oříšků, 200g rozinek