Dýňový koláček – raw strava

Dýňový koláček

Pokud jste fanoušky dýňových koláčů, ale chcete se vyhnout pečení v troubě, tento recept na raw dýňový koláč je pro vás ideální. Snadno ho připravíte z minimálního množství ingrediencí a výsledkem je lahodná pochoutka, kterou si zamiluje celá vaše rodina.

Dýňový koláč je oblíbeným podzimním a zimním pokrmem po celém světě a je to také skvělý způsob, jak být kreativní s alternativními přísadami v podobě syrové dýně nabízí nejen známé chutě, ale také větší zachování živin.

Dýňový koláček

Raw dýňový koláč je lahodná pochoutka, která je ideální pro ty, kteří hledají alternativu k tradičnímu dýňovému koláči. Tato verze je vyrobena z datlí, mandlové mouky a raw kakaového prášku, které lze snadno sehnat ve většině obchodů s potravinami.

Náplň připravíte smícháním nakrájené dýně, vypeckovaných datlí, nasekané kaki, mleté skořice, mletého zázvoru a muškátového oříšku. Stejně jako u těsta je třeba vše důkladně promíchat, aby se chutě spojily.

Přestože je výroba raw dýňového koláče snadná, stále dokáže nabídnout neuvěřitelně dekadentní chuť. Dýně je vyváženou směsí sladkého a slaného, a když se spojí se sladkými a trpkými datlemi a kaki, je to dokonalá kombinace. A samozřejmě přidání skořice, zázvoru a muškátového oříšku vnáší do pokrmu ještě komplexnější směs chutí.

Dýňový koláč může být ideálním dezertem na každou party.

Koláč přináší všechny klasické chutě sezóny, aniž byste museli zapínat troubu. Navíc je to skvělý způsob, jak dodat stolu sladkost, aniž byste se museli namáhat. V chladničce vydrží až týden nebo jej lze také zmrazit až na tři měsíce. Chcete-li ze syrového dýňového koláče vytěžit maximum, podávejte ho vychlazený a vychutnejte si ho s kopečkem kokosového jogurtu nebo veganské zmrzliny.

Ingredience

Těsto

  • 1 šálek vypeckovaných datlí
  • 1 šálek mandlové mouky
  • 1/4 šálku raw kakaového prášku

Náplň

  • 2 hrnky nakrájené dýně bez semínek
  • 2 datle bez pecky, nakrájené na kostičky
  • 2 kaki, nakrájené na kostičky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
Raw dýňový koláč je zdravější varianta koláče a nemusí se péct.

Postup

  1. Datle vložte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nevznikne těsto.
  2. Přidejte mandlovou mouku a kakaový prášek a mixujte, dokud nevznikne drobivé těsto.
  3. Vymažte 23centimetrové koláčovou formu nebo čtyři malé formičky kokosovým olejem.
  4. Těsto vtlačte do formy/forem a přeneste do mrazáku, kde ho nechte chladit, dokud neztuhne, asi 15 minut.
  5. Když je těsto pevné, vyjměte ho z mrazničky.
  6. Ve středně velké míse smíchejte na kostičky nakrájenou dýni, datle, kaki, skořici, zázvor a muškátový oříšek.
  7. Vyklopte těsto z formy/forem a naplňte ji dýňovou náplní.
  8. Pomocí nože uhlaďte vrchní část náplně a vložte zpět do mrazničky, aby se zchladila, dokud neztuhne, asi 30 minut.
  9. Jakmile koláč/koláče ztuhnou, vyjměte je z mrazničky a pochutnejte si.

Tento raw dýňový koláč je skvělým způsobem, jak uspokojit chuť na sladké, aniž byste museli zapínat troubu. Datle a kaki dodávají dokonalou sladkost a muškátový oříšek a další koření perfektní chuť. Tak na co ještě čekáte? Vyzkoušejte tento lahodný recept ještě dnes a pochutnejte si na zdravější dýňové pochoutce.

TIP: Vyzkoušejte recepty hokaido, nepečený cheesecake, rebarborový koláč, piškotový dort, borůvkový koláč, nepečený dort nebo nepečený dort s ovocem.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang