Oříšková srdíčka – nejlepší recept

Lískové oříšky najemno nastrouháme (nebo pomeleme pomocí mixéru) a na suché pánvi opražíme. Ihned k nim přidáme mletou skořici a necháme vychladnout. Cukr důkladně utřeme s rozměklým máslem. Potom postupně přidáváme celá vejce, žloutky, za stálého míchání přisypáváme mouku a oříškovou směs. Vypracujeme hladké těsto, z něhož vyválíme dva bochánky, které zakryté fólií necháme v chladu odležet alespoň 1 hodinu.

Z každého kusu těsta vyválíme placku silnou asi 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Z poloviny vykrájeného cukroví vykrojíme ještě malá srdíčka. Dáváme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 8 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 °C. Upečené cukroví necháme vychladnout na mřížce.

Jahodovou marmeládou potíráme srdíčka bez výkrojku. Ostatní srdíčka pocukrujeme a opatrně přikládáme na ta, která jsou potřená. Hotové cukroví necháme ještě pár dní odležet.

Suroviny

250g lískových oříšků, 1/2 lžičky mleté skořice, 250g másla, 250g cukru moučky, 2 celá vejce + 2 žloutky, 600g hladké mouky, 200ml jahodové marmelády, cukr moučka na posypání