Ořechový krémovník – nejlepší recept

Žloutky utřeme s cukrem, za stálého míchání přidáváme po lžících horkou vodu. Přidáme ořechy, mouku, prášek do pečiva a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do těsta. Těsto zlehka rozetřeme na papírem vyložený plech a pečeme ve vyhřáté troubě 20-25 minut při 180 °C.

Do mléka rozmícháme žloutky, vanilkový cukr, pudink, mouku a uvaříme kaši. Máslo s cukrem utřeme do pěny a vychladlou kaši vyšleháme spolu s utřeným máslem. Do vanilkového krému vmícháme po kapkách rum. Vyšleháme bílky na sníh, přidáme cukr a dál šleháme nad horkou vodní lázní. Těsto potřeme tenkou vrstvou džemu, vanilkovým krémem a vychladlým vyšlehaným sněhem. Posypeme strouhanou čokoládou a kousky čokolády

Suroviny – těsto

4 vejce, 200g cukru, 10 lžic horké vody, 100g pomletých ořechů, 200g hrubé mouky, 1 kypřící prášek

Vanilkový krém

400ml mléka, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 1 lžíce polohr. mouky, 200g másla, 150g cukru moučky, 1 lžíce rumu

Sníh

4 bílky, 200g cukru

Na dozdobení

strouhaná čokoláda, džem

Štítky: ořechy, ořechy recepty

Podobné recepty