Ořechový krémovník – nejlepší recept
Žloutky utřeme s cukrem, za stálého míchání přidáváme po lžících horkou vodu. Přidáme ořechy, mouku, prášek do pečiva a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do těsta. Těsto zlehka rozetřeme na papírem vyložený plech a pečeme ve vyhřáté troubě 20-25 minut při 180 °C.
Do mléka rozmícháme žloutky, vanilkový cukr, pudink, mouku a uvaříme kaši. Máslo s cukrem utřeme do pěny a vychladlou kaši vyšleháme spolu s utřeným máslem. Do vanilkového krému vmícháme po kapkách rum. Vyšleháme bílky na sníh, přidáme cukr a dál šleháme nad horkou vodní lázní. Těsto potřeme tenkou vrstvou džemu, vanilkovým krémem a vychladlým vyšlehaným sněhem. Posypeme strouhanou čokoládou a kousky čokolády
Suroviny – těsto
4 vejce, 200g cukru, 10 lžic horké vody, 100g pomletých ořechů, 200g hrubé mouky, 1 kypřící prášek
Vanilkový krém
400ml mléka, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 1 lžíce polohr. mouky, 200g másla, 150g cukru moučky, 1 lžíce rumu
Sníh
4 bílky, 200g cukru
Na dozdobení
strouhaná čokoláda, džem
Štítky: ořechy, ořechy recepty