Nanaimo zákusek – raw strava
| 5.11.2013 | Sladké |
kakao, datle, javorový sirup, kokos, exotika
- 1 a 1/2 šálek vlašských ořechů
- 1 šálek drceného kokosu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 šálek datlí
- 1/4 šálku kakaového prášku
- 1 šálek kešu oříšků
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 šálku vody
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1/4 šálku kokosového másla
- 1/8 šálku kakaového másla
- 1/4 šálku kokosového mléka
- 1/8 šálku kokosového másla
- 1/8 šálku javorového sirupu
- 1/8 šálku kakaového prášku
- špetka soli
- Rozdrtíme vlašské ořechy, ale ne příliš najemno, ponecháme hrubší kousky.
- Rozmixujeme datle s vanilkou úplně najemno.
- Následně těsto smícháme a uhněteme v rukou.
- Těsto uválíme na plech.
- Všechny suroviny na náplň společně umixujeme. Jakmile dosáhneme hladké konzistence, naneseme náplň na těsto. Dáme vychladit do lednice.
- Suroviny na polevu vložíme do mixéru a společně umixujeme.
- Polevu nanášíme na ztuhlý základ a následně ještě umístíme do lednice.
- Nakrájíme na menší kousky.
- Tato dobrůtka vám v lednici vydrží i 2 týdny. Můžete ji tak na stůl naservírovat právě tehdy, když k vám přijde nečekaná návštěva.