Nanaimo zákusek – raw strava

Nanaimo zákusek

Tento chutný moučník vhodný pro vegany je lahůdka plná chutí, jejíž příprava je velmi jednoduchá. Dezert Nanaimo, který kombinuje křupavé ořechy a datle se smetanovou konzistencí kokosu, zabere jen pár minut a uspokojí každého mlsouna.

Lahodný veganský pokrm, která je ideální pro ty, kteří hledají zdravější alternativu tradičních dezertů. Těsto ze směsi vlašských ořechů, kokosu a dalších ingrediencí se doplní polevou z kešu oříšků a vznikne tak jedinečná pochoutka.

Nanaimo zákusek

RAW Nanaimo, stejně jako originál, obsahuje křupavou ořechovou a kokosovou krustu s krémovou kokosovou polevou. Rozdíl je v tom, že verze RAW je zcela rostlinná, bezlepková a bezmléčná a používá zcela nepečený proces. Zatímco většina receptů na Nanaimo vyžaduje tradiční postupy pečení, RAW Nanaimo využívá sílu surovin, vitamínů a minerálů, aniž by se muselo obávat, že se při pečení něco ztratí.

Zvláštností tohoto dezertu je, že je vhodný pro vegany a neobsahuje žádné zpracované nebo umělé přísady. Je také plný zdravých dobrot a minerálů ze všech surovin. Navíc je jeho příprava neuvěřitelně jednoduchá a ideální pro někoho, kdo v kuchyni teprve začíná.

Kombinace polevy z vlašských ořechů, drceného kokosu, kešu oříšků a datlí nabízí překvapivý kontrast k jeho hladkému a krémovému středu. Je to jedna z těch lahodných pochoutek, kterým prostě nelze odolat. Pokud tedy chcete vyzkoušet něco jiného a lákavě chutného, nehledejte nic jiného než krásný a voňavý dezert raw Nanaimo.

Ingredience

  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 1/2 šálku strouhaného kokosu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku datlí, nahrubo nasekaných
  • 1/4 šálku kakaového prášku
  • 2 polévkové lžíce nasekaných kešu oříšků
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce kokosového másla
  • 2 lžíce kakaového másla
  • 2 lžíce kokosového mléka
  • špetka soli
Jedinečný dezert si můžete vychutnat při jakékoli příležitosti.

Postup

  1. Připravte těsto na korpus smícháním všech ingrediencí v kuchyňském robotu. Zpracovávejte, dokud se směs nebude drobit a dobře držet při mačkání v rukou.
  2. Těsto rovnoměrně rozetřete na vyložený, lehce vymaštěný plech a prsty ho pevně stlačte, aby se zhutnilo.
  3. Těsto nechte asi 20 minut chladit v lednici.
  4. Polevu připravíte tak, že v malém hrnci smícháte kokosové máslo, kakaové máslo, kokosové mléko, javorový sirup a špetku soli. Na mírném ohni vařte za občasného míchání, dokud se nerozpustí a nespojí.
  5. Ztuhlý korpus potřete polevou a dejte dezert asi na 20 minut ztuhnout do lednice.
  6. Dezert nakrájejte a podávejte.

Nanaimo v sobě spojuje pohodlí tradičního receptu s výhodami syrové stravy, takže je ideální pochoutkou pro ty, kteří hledají zdravou alternativu k originálu. Namísto pečení několika vrstev stačí jen promíchat a zchladit.

Mezi další oblíbené dezerty patří např. nepečený cheesecake, nepečený dort, raw tyčinky, borůvkový koláč a veganský piškotový dort.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang