Nadívané cibule – nejlepší recept

Cibule zbavíme svrchní slupky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 15 minut, slijeme vodu a cibule necháme vychladnout. Zatím spaříme ve vroucí vodě rajčata, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Olivový olej rozpálíme, orestujeme pokrájený česnek, rajčata, přidáme rozmarýn a nakonec zakysanou smetanu.

Směs osolíme a opepříme, podusíme asi 5 minut. Vychladlé cibule na obou koncích seřízneme, opatrně vydlabeme a plníme rajčatovou směsí. Každou cibuli zabalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme špejlí. Vložíme do mísy a zapékáme při 200 °C asi 20 minut. Před podáváním ještě cibule posypeme strouhaným parmezánem.

Suroviny

6 větších cibulí, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce kysané smetany, sůl, pepř dle chuti, 6 plátků anglické slaniny, strouhaný parmezán