Mořská štika s rajským přelivem – nejlepší recept

Rozmražené porce ryby pokapeme citronem, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olej a ryby v něm zprudka po obou stranách opečeme. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli a přidáme ji na pánev k opečeným rybám. Necháme zpěnit a pak přisypeme na kousky nakrájená rajčata zbavená slupky, majoránku, bazalku a podle chuti osolíme a opepříme.

Pánev přikryjeme pokličkou a vše dusíme, dokud zeleninová omáčka nezhoustne. Pokud je přeliv stále moc tekutý, můžeme ho trošičku zahustit hladkou moukou. Nakonec přilijeme bílé víno a krátce (asi 2 minuty) povaříme. Podáváme s bramborovou přílohou.

Suroviny

6 porcí kuchané mořské štiky, 3 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 100ml bílého vína, 4 rajčata, špetka majoránky a bazalky, sůl, pepř podle chuti, 4 lžíce oleje, 1 citron