Mini pizza – raw strava

| 5.11.2013 | Hlavní jídlo | místní potraviny, kešu, rajčata, lahůdkové droždí, med

  1. slunečnicová semínka (přes noc odmočená)
  2. lněná semínka
  3. sušená cibule
  4. sůl
  1. sušená rajčata
  2. čerstvá rajčata
  3. česnek
  4. olivový olej
  5. oregano a tymián
  6. sůl
  1. kešu oříšky předem odmočené na cca 8 hodin
  2. citron
  3. trošku medu
  4. lahůdkové droždí
  5. sůl
  6. voda
  1. čerstvá zelenina (rajčata, brokolice, cibulka)
  2. mražená zelenina (hrášek, kukuřice)
  1. Nejdříve si připravíme těsto. Předem odmočená slunečnicová semínka a lněná semínka (nasucho pomletá) rozmixujeme.
  2. Směs ochutíme sušenou cibulí a solí a dáme mírně vysušit do sušičky.
  3. Těsto necháme vychladit v ledničce.
  4. Následně umístíme suroviny na rajčatovou omáčku do mixéru (množství volíme podle chuti) a všechno umixujeme.
  5. Připravíme si kešu sýr umixováním všech surovin a dochutíme dle chuti.
  6. Všechny vrstvy spojíme dohromady a nahoru poklademe čerstvou nebo mraženou zeleninu.
  1. Neuvěřitelné spojení chutí. Recept je sice složitější, ale mini pizzu se určitě vyplatí připravit pro nějakou zvláštní příležitost.

Petr Paska