Mini pizza – raw strava
| 5.11.2013 | Hlavní jídlo |
místní potraviny, kešu, rajčata, lahůdkové droždí, med
- slunečnicová semínka (přes noc odmočená)
- lněná semínka
- sušená cibule
- sůl
- sušená rajčata
- čerstvá rajčata
- česnek
- olivový olej
- oregano a tymián
- sůl
- kešu oříšky předem odmočené na cca 8 hodin
- citron
- trošku medu
- lahůdkové droždí
- sůl
- voda
- čerstvá zelenina (rajčata, brokolice, cibulka)
- mražená zelenina (hrášek, kukuřice)
- Nejdříve si připravíme těsto. Předem odmočená slunečnicová semínka a lněná semínka (nasucho pomletá) rozmixujeme.
- Směs ochutíme sušenou cibulí a solí a dáme mírně vysušit do sušičky.
- Těsto necháme vychladit v ledničce.
- Následně umístíme suroviny na rajčatovou omáčku do mixéru (množství volíme podle chuti) a všechno umixujeme.
- Připravíme si kešu sýr umixováním všech surovin a dochutíme dle chuti.
- Všechny vrstvy spojíme dohromady a nahoru poklademe čerstvou nebo mraženou zeleninu.
- Neuvěřitelné spojení chutí. Recept je sice složitější, ale mini pizzu se určitě vyplatí připravit pro nějakou zvláštní příležitost.