Medové perníčky – nejlepší recept

Smícháme cukr, tuk, vejce, med a vodu. Směs rozšleháme. Pak do ní postupně přidáme hladkou mouku promíchanou se dvěma lžičkami jedlé sody a půlkou sáčku perníkového koření. Vypracujeme tužší těsto, které necháme minimálně 24 hodin v chladnu odležet. Pak vyválíme na 0,5 cm silný plát, z něhož vykrajujeme tvary. Ty potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě na vymazaném a moukou vysypaném plechu upečeme.

Upečené perníčky podle zvyku a fantazie ozdobíme.

Suroviny

250g cukru moučky, 150g tuku, 3 vejce, 3 lžíce medu, 3 lžíce vlažné vody, 600g hladké mouky, 2 lžičky jedlé sody, 1/2 sáčku perníkového koření