Masový salát s zeleninou – nejlepší recept

Sůl rozpusťte ve octě a přidejte pepř, olej a česnek podle chuti. Do toho nálevu dejte na malé kostičky nakrájený sýr, maso, salám a okurky. Nechejte 15 minut uležet. Paprikový lusk zbavte semen a nakrájejte na nudličky. Rajčata nakrájejte na kousky, oloupaná vejce a ředkvičky na plátky. Nakrájenou papriku a rajčata vmíchejte do salátu. Servírujte na listech hlávkového salátu. Ozdobte plátky vajec a ředkviček, můžete přidat i petrželku.

Suroviny

½ lžičky soli, 2 lžíce octa, ¼ lžičky pepře, 6 lžic oleje, česnek podle chuti, 2 vejce natvrdo, 100g ementálu, 100g vařeného masa, 100g vařené šunky, 100g salámu, 100g nakládaných okurek, 1 zelený paprikový lusk, 3 malá rajčata, 1 svazek ředkviček.