Marcipánovo-pistáciové stromečky – nejlepší recept

Marcipán nastrouháme na jemném struhadle. Zapracujeme do něho moučkový cukr, najemno nastrouhané pistáciové oříšky a lžíci rumu. Všechny ingredience zpracujeme v hladké těsto. Vál lehce posypeme moučkovým cukrem a vyválíme plát silný asi 0,5 cm. Z těsta vykrajujeme formičkou stromečky.

Mléčnou polevu v sáčku necháme dle návodu rozpustit, vylijeme do misky a pomocí čistého štětečku nanášíme čokoládu na vykrájené cukroví. Než čokoláda ztuhne, posypeme každý kousek posekanými pistáciemi.

Suroviny

200g marcipánu, 100g cukru moučky, 70g najemnou strouhaných pistáciových oříšků, 1 lžíce rumu, 1 mléčná poleva v sáčku, 20g sekaných pistáciových oříšků, cukr moučka na posypání válu