Raw nutella – raw strava

Hledáte chutnou a výživnou alternativu ke zpracované nutelle? Pak je pro vás domácí raw nutella ideálním receptem! Tato bezmléčná, bezlepková, bezořechová a veganská verze nutelly je vyrobena pouze ze 4 zdravých surovin – avokáda, banánu, jahod a kakaového prášku.

Nutella – krémová pomazánka s lískovými oříšky, kterou si děti po celém světě rády mažou každé ráno na toasty nebo si ji tajně lžičkou nabírají přímo ze sklenice – se stala neodmyslitelnou součástí snídaní po celé zemi. Nejenže je zdravější než její kupovaná obdoba, ale také neuvěřitelně chutná.

Raw nutella

Není pochyb o tom, že nutella zakoupená v obchodě je chutná a pohodlná, ale její sladkost pochází z příliš velké části z přidaných cukrů, a nikoli ze zcela přirozené sladkosti ingrediencí, jako je med a zralé ovoce.

Než začnete plenit skříně a shánět rodinný hrnec této lískooříškové pomazánky, vyzkoušejte raději domácí recept na raw nutellu. Je to nejen mnohem zdravější, ale také neuvěřitelně snadný a levný způsob, jak si vyrobit vlastní nutellu od základu.

Nutellu můžete namazat na lívance nebo toustový chléb.

K výrobě raw nutelly budete potřebovat jen pár ingrediencí: zralé avokádo, banán, jahody (nejlépe čerstvé, ale hodí se i mražené) a kakaový prášek. Smícháním všech těchto ingrediencí dohromady vytvoříte hladkou, krémovou pomazánku, která se podobá klasické verzi koupené v obchodě.

Chcete-li mít co nejplnější chuť, můžete syrovou nutellu posypat nasekanými lískovými oříšky, které jí dodají křupavost a texturu. Nejenže je to lahodné, ale je to také zdravá alternativa k běžné nutelle plné cukru.

Ingredience

  • 1½ avokáda
  • 4-6 středně velkých, zralých jahod
  • 1 zralý banán
  • 2 lžíce kakaového prášku
Domácí nutella obsahuje přírodní sladila a je zdravější než kupovaná.

Postup

  1. Avokádo rozkrojte napůl, vyjměte dužinu a vložte do mixéru.
  2. Jahody nakrájejte a přidejte do mixéru. Oloupejte banán a přidejte ho do mixéru.
  3. Přidejte 2 lžíce kakaového prášku a poté mixujte, dokud nevznikne hladká konzistence.
  4. Ochutnejte a podle potřeby upravte sladkost přidáním dalšího banánu nebo jahod.
  5. Podávejte s oblíbeným toustovým chlebem, čerstvým ovocem nebo krekry. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.

Užijte si výrobu vlastní domácí raw nutelly! Žádné rafinované cukry, mléčné výrobky ani konzervační látky, jen zdravé skutečné suroviny pro dekadentní čokoládovou pomazánku. Jakmile vyzkoušíte tuto zdravější alternativu, už se ke kupované nutelle nevrátíte.

Vyzkoušejte také recept na klasickou nutellu, čokoládový cheesecake, čokoládový dort (recept), meruňkový raw dort nebo další recepty s nutellou.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang