Mangový koláč – raw strava

Lahodný koláč ze syrového manga je aromatický a jeho příprava je jednoduchá. Kombinace datlí, fíků, a manga s dalšími ingrediencemi dělá z tohoto koláče něco, co musíte vyzkoušet.

Vypadá to, že na vzestupu je nový trend dezertů – raw mangový koláč. Nepleťte si ho s tradičním mangovým koláčem, raw mangový koláč kombinuje čerstvé a sušené ovoce, vanilku, limetku a pomerančovou kůru a vytváří jedinečný a chuťově výrazný koláč.

Mangový koláč

Příprava raw mangového koláče začíná vytvořením těsta v mixéru. Základem těsta je kombinace datlí, fíků, zázvoru a limetkové šťávy. Směs se pak lžící nalije do košíčků na muffiny a vychladí v lednici.

Jakmile je korpus hotový, je třeba připravit mangový krém. Kombinace zralého a sušeného manga smíchaného s vanilkovým extraktem tvoří mangový krém. Když je mangový krém hotový, naplní se jím košíčky na muffiny a ozdobí se pomerančovou kůrou, jahodami a plátky manga.

Raw strava je kombinace čerstvého a sušeného ovoce.

Jedinečná kombinace chutí vytváří chuť, která se nepodobá žádnému tradičnímu mangovému koláči. Raw mangový koláč obsahuje množství živin, včetně vitaminu C, kyseliny listové, draslíku a vlákniny. Tyto živiny mohou být zdraví prospěšné, například pro udržení zdravého zraku, kůže a orgánů.

Ingredience

  • 1 šálek datlí
  • ½ šálku fíků
  • 2,5 cm zázvoru, mletý
  • ¼ šálku limetkové šťávy
  • 1 středně zralé mango, oloupané a nakrájené na kostičky
  • ½ šálku sušeného manga nakrájeného na kostičky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička pomerančové kůry, rozdrcené
  • 1 šálek jahod nakrájených na plátky
  • 1 šálek plátků manga (konzervovaného nebo čerstvého)
Koláč lze připravit ve formě na dort místo košíčků.

Postup

  1. Datle, fíky, zázvor a limetkovou šťávu vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte, dokud se zcela nerozmixují.
  2. Přidejte zralé a sušené mango a mixujte, dokud směs nebude mít konzistenci těsta.
  3. Těsto přelijte do košíčků na muffiny a dejte na půl hodiny vychladit do lednice.
  4. Mezitím v míse smíchejte ingredience na krém: zralé mango, sušené mango a vanilkový extrakt.
  5. Vyjměte košíčky z lednice, naplňte je mangovým krémem a ozdobte pomerančovou kůrou, jahodami a mangem.
  6. Před podáváním vraťte do chladničky alespoň na hodinu.

Raw mangové koláče jsou vynikající alternativou pro jedince, kteří dbají na své zdraví a hledají dezert bez pocitu viny. Pokud se cítíte odvážní, můžete být vždy kreativní, co se týče ingrediencí, a vyměnit mango za jiné ovoce.

Vyzkoušejte také recept na nepečený cheesecake, borůvkový koláč s drobenkou, zdravé muffiny a veganský raw dort.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang