Loupežnický guláš – nejlepší recept

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den slijeme, propláchneme a uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Můžeme použít i fazole z konzervy. Sušené houby také namočíme přes noc do vody. Cibuli nakrájíme na kostičky, maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky. Olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm nakájenou cibuli dozlatova.

Vložíme a ni maso nakrájené na kostky. Pak vše osolíme, opepříme a společně osmahneme. Česnek oloupeme a rozetřeme nebo prolisujeme. Přidáme jej k masové směsi, zalijeme vodou, vsypeme majoránku a vše dusíme pod poklicí. Před koncem dušení vmícháme k masu uvařené nebo konzervované fazole. Namočené houby slijeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na pánvi. Poté k ní přidáme houby a společně povaříme. Houby smícháme s masem a fazolemi a dusíme do měkka. Podáváme s chlebem nebo s těstovinami.

Suroviny

150 g bílých fazolí 70 ml oleje 150 g cibule 600 g hovězího předního masa mletý černý pepř sůl 3 stroužky česneku 500 ml vody majoránka 50 g slaniny

200 g sušených hub