Lehký chřestový salát – raw strava

| 24.5.2014 | Saláty |

  1. zelený chřest
  2. piniové oříšky (možno nahradit lískovými či vlašskými)
  1. 1 lžička máty
  2. 3 lžičky citronové šťávy
  3. 3 lžičky olivového oleje
  4. 1 lžička bílého vinného octa
  5. špetka soli
  1. Chřest omyjte a stonek uchopte cca v polovině a druhou rukou u dřevnatého konce. Zlomte a chřest se vám zlomí přesně tam, kde končí dřevnatá část (můžete si nechat na polévku, ale tu bych doporučovala spíše za tepla).
  2. Chřest následně rozčtvrťte nožem nebo nakrájejte na menší plátky (můžete použít i škrabku).
  3. Vložte do mísy a posypte piniovými semínky.
  4. Připravte si zálivku smícháním zbylých surovin a přelijte přes chřest.

Eliška Kovářová