Lehký chřestový salát – raw strava
| 24.5.2014 | Saláty |
- zelený chřest
- piniové oříšky (možno nahradit lískovými či vlašskými)
- 1 lžička máty
- 3 lžičky citronové šťávy
- 3 lžičky olivového oleje
- 1 lžička bílého vinného octa
- špetka soli
- Chřest omyjte a stonek uchopte cca v polovině a druhou rukou u dřevnatého konce. Zlomte a chřest se vám zlomí přesně tam, kde končí dřevnatá část (můžete si nechat na polévku, ale tu bych doporučovala spíše za tepla).
- Chřest následně rozčtvrťte nožem nebo nakrájejte na menší plátky (můžete použít i škrabku).
- Vložte do mísy a posypte piniovými semínky.
- Připravte si zálivku smícháním zbylých surovin a přelijte přes chřest.
Eliška Kovářová